Avertismentul doctorilor: „Vom ajunge să stăm toată săptămâna în casă și de la ore din ce în ce mai mici”

Medicul Radu Țincu, de la Spitalul Floreasca, susține că nicăieri în lume, în timpul unei crize sanitare, ce poate fi echivalată cu un război, populația nu s-a revoltat împotriva celor care ”luptă pe front”.

01 apr. 2021, 14:25
Avertismentul doctorilor: „Vom ajunge să stăm toată săptămâna în casă și de la ore din ce în ce mai mici”

Avertismentul doctorilor: ”Poate pentru prima dată, nu numai în România, ci poate în lume, când în timpul unei crize sanitare, ce poate fi echivalată cu un război, populația se revoltă contra celor care luptă pe front, ei sunt acuzați că ar fi asasini.

Ceea ce este interesant este că mulți dintre acești corona-sceptici, atunci când ajung la spital, fie ei, fie rudele, dintr-o dată medicii nu mai sunt nici asasini, nici criminali, nici hoți, sunt cei care trebuie să-i salveze. Este o scindare foarte periculoasă a societății.

Dacă vor continua și zilele următoare, probabil incidența va trece de 7,5/mie si efectul va fi exact invers, vom ajunge să stăm toată săptămâna în casă și de la ore din ce în ce mai mici”, a afirmat Radu Țincu, potrivit DC News.

Adrian Marinescu: ”Următoarele două luni vor fi cu multe cazuri!”

Totodată, directorul medical al Institutului „Matei Balș”, Adrian Marinescu, este de părere că următoarele două luni o să fie grele din punct de vedere al cazurilor de coronavirus și că, probabil din toamnă, ”ar trebui să fie o situație mult mai echilibrată decât acum”.

„Probabil că din toamnă ar trebui să fie o situație mult mai echilibrată decât acum. Momentul în care se va întâmpla să renunțăm la măsurile de prevenție e greu de spus și întrebarea e: vom renunța la purtarea măștii în spațiile închise? Nu, cred că întâi o să mergem cu spațiile deschise, o să o luăm treptat. Așa cum măsurile restrictive au venit pas cu pas, și cele de relaxare vor veni de asemenea”, a spus Marinescu.

Valul al 3-lea de coronavirus ar putea avea vârful în aceste zile. Se aşteaptă peste 7000 de cazuri zilnice

Avertismentul doctorilor este important. „Următoarele două luni vor fi cu multe cazuri. Cam două luni o să fie grele de-acum. Nu m-aș gândi că e vorba de un vârf sau de un platou, m-aș gândi că sunt două luni cu presiune mare la nivelul spitalelor și mă aștept ca undeva după aceste două luni lucrurile să se așeze treptat și în momentul în care se termină vara, să fie în mod categoric mai bine decât acum”, a mai estimat directorul medical al Institutului „Matei Balș”, la Digi24.

Octavian Jurma, despre valul trei al pandemiei: Dacă măsurile vor fi respectate, numărul de cazuri va ajunge la un platou

Cercetătorul Octavian Jurma este de părere că protestele din ţară nu sunt justificate, având în vedere că măsurile impuse în România nu sunt atât de stricte precum cele adoptate de alte state.

„Protestele sunt exagerate în raport cu măsurile şi reflectă o epuizare psihologică, legată de incertitudine. Anxietatea provoacă reacţii de genul acesta, pentru că nu ştim ce urmează.

Pandemia este predictibilă, într-o orarecare măsură (…) Vedem că a scăzut un pic rata de infectare săptămâna trecută şi acest lucru continuă. Din păcate, avem un număr foarte mare de pacienţi în spitale, care sunt la nivelul valului doi, cu peste 13.000 de cazuri în spitale.

Sunt mai importante decât cazurile în ATI, pentru că ele pot scădea şi pot ajunge spre zero. În schimb, cazurile din ATI pot să treneze şi o lună”, a explicat el, la Antena 3.

Medicul Octavian Jurma susţine că numărul de cazuri de COVID-19 este puternic subestimat, având în vedere testele efectuate în ţară. El a precizat că este foarte greu să fie adoptate măsuri preventinve, atâta timp cât datele nu sunt cunoscute.

„Avem cam acelaşi profil ca în valul doi al pandemiei, deci numărul de cazuri este estimat undeva la 10.000. Deci este puternic subestimat valul trei, prin această capacitate insuficientă de testare pe care o avem (…) Dacă nu avem date, este foarte greu să iei măsuri preventive aşa cum au fost cele luate de Franţa. Aceste ţări iau măsurile în anticiparea unor probleme foarte mari pe care s-ar putea să le aibă.

Bilanţ coronavirus 1 aprilie 2021. O nouă zi cu peste 6000 de cazuri. Secţiile ATI sunt pline până la refuz