Avertismentul dur al medicului Beatrice Mahler despre mortalitatea din cauza COVID-19. „Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”

Un avertisment dur a fost lansat de medicul Beatrice Mahler despre mortalitatea din cauza COVID-19. Directorul Institutului Marius Nasta susţine că mortalitatea va creşte foarte mult în următoarea perioadă dacă nu va scade numărul de infectări cu noul coronavirus.

24 nov. 2020, 22:30
Avertismentul dur al medicului Beatrice Mahler despre mortalitatea din cauza COVID-19. „Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”

Medicul Beatrice Mahler susţine că „decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”. Directorul Institutului Marius Nasta a explicat faptul că unitatea medicală pe care o conduce este sufocată de numărul în creştere al pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

„Locurile din Secţia Covid sunt ocupate în primele minute după externarea pacientului. Practic, acceptăm pacienţi care ştim că vor veni, solicitaţi de către DSP pentru internare cu stare gravă, pe locurile celor care urmează să fie externaţi.

Este o situaţie care parcă ne sufocă de la o zi la alta, este un corset în care am intrat şi nu mai găsim soluţii. În Secţia COVD lucrurile sunt extrem de delicate, noi am mărit capacitatea şi cu toate acestea nu ştim de unde o să găsim locuri pentru pacienţi care vin peste noapte”, a declarat Beatrice Mahler, directorul Institutului Marius Nasta, la Digi24.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 24 noiembrie: 7.753 cazuri noi, 196 de morți şi plin până la refuz la ATI

Beatrice Mahler despre mortalitatea din cauza COVID-19. „Suntem loviţi din multe direcţii şi este un moment greu”

Dr. Beatrice Mahler a avertizat că în decembrie vor fi numeroase probleme din cauza epidemiei.

„Este o transmitere comunitare intensă. Suntem loviţi din multe direcţii şi este un moment greu, dificil, în acest moment nu văd să meargă într-o direcţie pozitivă, favorabilă pentru pacienţii noştri.

Vom avea nişte cifre de mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a menţionat Beatrice Mahler, conform sursei citate.

Directorul Institutului Marius Nasta mai spune că despre o revenire la normalitate se poate vorbi la jumătatea anului viitor, în condiţiile în care campania de vaccinare a populaţiei ar începe peste câteva luni.

Citeşte şi: Medicul Vasile Astărăstoae are reticenţe privind vaccinul anti-COVID. „A fost făcut printr-o inginerie genetică. Aceste firme nu au niciun fel de experienţă în ceea ce priveşte vaccinurile”