Avertismentul lui Bill Gates: Trebuie să ne pregătim pentru următoarea pandemie ca pentru război!

Bill Gates îşi doreşte un sistem global de alertă: „Lumea nu era pregătită pentru pandemia COVID-19. Data viitoare va fi diferit”

28 ian. 2021, 14:00
Avertismentul lui Bill Gates: Trebuie să ne pregătim pentru următoarea pandemie ca pentru război!

Avertismentul lui Bill Gates. Fondatorul Microsoft susține, într-o scrisoare publicată pe blogul lui, pe care o semnează alături de Melinda, soția sa, că lumea trebuie să se pregătească pentru următoarea pandemie aşa cum s-ar pregăti pentru un război. ”Nu ne putem permite să fim prinşi din nou cu garda jos”.

Bill şi Melinda Gates spun că, pentru a opri în viitor greutăţile cu care ne-am confruntat anul trecut, pregătirea pentru pandemie trebuie luată la fel de în serios ca ameninţarea unui război nuclear.

Gates insistă asupra unui sistem global de alertă, teste masive, zeci de miliarde de dolari cheltuiţi anual şi un corp de 3.000 de „primi respondenţi”, care să fie gata să intervină.

Avertismentul lui Bill Gates: „Un virus infecțios este mai periculos decât un război nuclear”

Avertismentul lui din 2015 a dat naștere unor teorii ale conspirației. Până la altă pandemie, va putea fi testată 20% din populația lumii pe săptămână. „Data viitoare s-ar putea să nu mai avem același noroc“ , avertiza Bill Gates în 2015, când Ebola era în floare.

Ei bine, n-am avut noroc! Bill Gates deja propune soluții pentru următoarele pandemii. Una dintre ele: să dublăm investițiile în cercetările din sănătate.

Bill Gates s-a vaccinat. Fizicianul Cristian Presură explică de ce nu crede că miliardarul „a fost injectat cu apă”
Avertismentul lui Bill Gates: „Pentru a opri repede o viitoare pandemie trebuie să identificăm focarele de boală imediat ce s-au produs, oriunde în lume, și e nevoie de un sistem de alertă global.

Dacă se dovedește că există un nou agent patogen infecțios, atunci avem nevoie de un grup de experți în boli infecțioase, care să răspundă. Gândiți-vă la ei ca la niște pompieri ai pandemiei, care își folosesc abilitatea pentru a crește capacitatea rapid. Vor merge oriunde ar exista această problemă.

Pentru a opri următoarea pandemie, vom avea nevoie de investiții uriașe. Dar mă gândesc la acest lucru ca la cea mai bună poliță de asigurare pe care omenirea o poate cumpăra.”, a spus acesta, conform Le Figaro.

Pentru Bill Gates, este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, conform clasamentului revistei Forbes, „cea mai mare parte a investiţiei trebuie să provină din ţările bogate, deoarece guvernele lor au cel mai mult de câştigat.” Pe lângă investiţiile ştiinţifice care ar trebui să facă posibilă înfrângerea pandemiei Covid-19 şi a altora viitoare (diagnostice, vaccinuri, tratamente etc.), Bill Gates solicită, de asemenea, înfiinţarea unui „sistem global de alertă, de care nu dispunem azi la scară largă”, pentru a putea detecta epidemiile cât mai curând posibil.

Miliardarul, care a dat deja un semnal de alarmă cu privire la pericolele pandemiilor, în special într-o celebră conferinţă TED din 2015, susţine, de asemenea, crearea unei forţe de reacţie rapidă pentru bolile infecţioase, „pompierii pandemiei” care ar fi în alertă constantă pentru a răspunde unei potenţiale crize sanitare. Bill Gates estimează că ar fi nevoie de aproximativ 3.000 de astfel de profesionişti în întreaga lume.

Milioane de conspirații cu privire la Bill Gates
De când a început pandemia, în urmă cu un an, milioane de conspirații s-au răspândit pe internet, alimentând dezinformarea despre coronavirus, originile sale și motivele celor care lucrează împotriva acestuia.

Acestea includ afirmații că Fauci și Gates au creat pandemia pentru a controla oamenii, că vor să profite de răspândirea virusului și că vor să folosească vaccinurile pentru a introduce microcipuri în oameni.

Într-un interviu acordat Reuters, Gates a declarat că milioanele de postări online și ”teoriile nebunești ale conspirației” despre el și despre expertul american de vârf în boli infecțioase Anthony Fauci au apărut probabil din cauza combinației dintre pandemia virală înspăimântătoare și creșterea popularității rețelelor de socializare.

”Nimeni nu ar fi putut să prezică faptul că eu și dr. Fauci suntem atât de remarcabili în aceste teorii cu adevărat îngrozitoare. Sunt foarte surprins de asta. Sper să dispară”, a spus Gates.

Bill Gates, un miliardar care a renunțat la funcția de președinte al Microsoft Corp în 2014, a donat cel puțin 1,75 miliarde de dolari prin intermediul fundației sale, Bill și Melinda Gates. În acest sprijin intră inclusiv asistență pentru unii producători de vaccinuri, diagnostice și tratamente potențiale.

De când a început pandemia, în urmă cu un an, milioane de conspirații s-au răspândit pe Internet, alimentând dezinformarea despre coronavirus, originile sale și motivele celor care lucrează pentru a lupta împotriva acestuia.