AVERTISMENTUL lui Ponta pentru câştigătorul Oltchim VIDEO

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru vânzarea a 54,8062% din capitalul social al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, informează România TV. Informaţia nu a fost confirmată oficial de conducerea OPSPI. În schimb, premierul Victor Ponta l-a avertizat pe câştigătorul licitaţiei pentru privatizarea Olchim că dacă nu-şi va respecta angajamentele va răspunde în faţa legii.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 14:11
AVERTISMENTUL lui Ponta pentru câştigătorul Oltchim VIDEO

„Oricine câştigă are între 5 şi 10 zile să depună banii. Oferta era de 203 milioane de lei, dacă nu mă înşel. Am o singură speranţă în numele a milioane de oameni: că nimeni nu-şi bate joc de ei, dintre cei care au fost la licitaţie, şi că nimeni nu ne înşeală pe noi toţi. Pentru că dacă ne-a înşelat cineva şi a zis astăzi că are 203 milioane de lei de plătit şi după aceea şi încă câteva milioane de investit, şi ne-a înşelat, va răspunde în faţa legii. Dacă cumva cineva s-a gândit că se joacă cu chestia asta, o să se ardă foarte tare”, a avertizat premierul Victor Ponta. 

Oferta lui Dan Diaconescu pentru acţiunile Ministerului Economiei la Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) este de 203,14 milioane lei (45 milioane euro). Oferta se referă doar la pachetul de acţiuni al Ministerului Economiei, de 54,8%, nu şi la creanţele Electrica şi AVAS.

VEZI TOATE OFERTELE PENTRU PRIVATIZAREA OLTCHIM

Privatizarea Oltchim este o precondiţie pentru cea de-a şasea misiune de evaluare a acordului preventiv cu FMI.