Avertismentul lui Virgil Musta. „Sunt tot mai multe cazuri, acest lucru atrage o creştere a numărului de pacienţi cu forme severe”

În urma infecţiei cu coronavirus 50 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore, fiind cel mai tragic bilanţ de la începutul pandemiei de coronavirus şi pe fondul creşterii numărului de noi cazuri de infectări.

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 14:09
Avertismentul lui Virgil Musta. „Sunt tot mai multe cazuri, acest lucru atrage o creştere a numărului de pacienţi cu forme severe”

Medicul Virgil Musta, manager al Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a declarat pentru B1.ro faptul că virusl continuă să provoace o rată mare de deces în rândul pacienţilor care suferă de comorbidități și a celor care au nevoie de îngrijire în secțiile de terapie intensivă.

Citeşte şi: Medicul Virgil Musta, recomandări pentru purtarea măștii pe timp de caniculă

Conform medicului, creşterea zilnică a numărului de cazuri de coronavirus atrage şi creşterea numărului de persoane, care pe lângă infecţia cu virusul, suferă şi de alte afecţiuni grave, cum ar fi cancerul sau diabetul.

„Pe de o parte supraaglomerarea secțiilor de terapie intensivă duce la o creștere mare a mortalității, pe de altă parte boala ajunge la persoane cu comorbidități. Vorbim deci în special despre acele persoane care s-au infectat cu noul coronavirus și au un factor de risc major. Acesta este motivul pentru care apar în special aceste decese”, a declarat medicul Virgil Musta.

Citeşte şi: Dr. Virgil Musta: „O persoană care s-a vindecat de coronavirus se poate reinfecta cu o mutaţie a acestuia, dacă mutaţia este majoră”

Mai mulţi medici au avertizat cu privire la faptul că s-au înmulţit cazurile cu afectare pulmonară, iar coronavirusul este din ce în ce mai agresiv. Virgil Musta susţine că nu a fost constatată o manifestare mai severă a infecţiei cu coronavirus, în cazul pacienţilor pe care îi tratează, ci a constatat o creştere semnificativă a cazurilor noi.

„Nu am constatat o manifestare mai gravă a bolii cauzată de COVID-19 în cazul pacienților noștri. Însă, zilnic sunt tot mai multe cazuri și acest lucru atrage și o creștere a numărului de pacienți care au forme severe”, a mai precizat medicul Virgil Musta.