Avertismentul lui Vitali Klitschko pentru români: „Ar fi o mare greşeală să credeți că războiul nu vă atinge pe fiecare dintre voi”

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, spune că de la începutul războiului dronele kamikaze au distrus aproximativ 800 de clădiri din oraș.

07 mart. 2023, 21:43
Avertismentul lui Vitali Klitschko pentru români: „Ar fi o mare greşeală să credeți că războiul nu vă atinge pe fiecare dintre voi”

Primarul orașului Kiev, Vitali Klitschko, a explicat care au fost greutățile prin care au trecut locuitorii capitalei Ucrainei în această iarnă, din cauza atacurilor rusești, totul într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Hotnews.ro.

Întrebat ce mesaj are pentru români, edilul a răspuns: „Ar fi o mare greșeală să credeți că războiul este departe și că acest război nu vă atinge pe fiecare dintre voi.”

Volodimir Zelenski, anunţ decisiv despre soarta războiului. „Mulţumesc fiecărui soldat!” VIDEO

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, spune că de la începutul războiului dronele kamikaze au distrus aproximativ 800 de clădiri din oraș, iar în jur de 160 de persoane, dintre care cinci copii, au fost ucise.

„Dacă e să vorbim despre statistică, locuitorii Kievului au auzit alarma aproximativ 800 ore și au stat, în total, aproximativ o lună în subsoluri”, a explicat Klitschko echipei HotNews.ro, într-un interviu acordat în sediul primăriei.

În această iarnă, Rusia a atacat infrastructura civilă din Kiev. Oamenii au suferit de frig, au rămas fără curent electric. Care au fost cele mai mari dificultăți pe care le-ați întâmpinat?Ceea ce face Rusia nu poate fi numit decât genocid și terorism. Altă explicație mai simplă referitoare la nevoia de a distruge infrastructură civilă, de a lăsa oamenii fără lumină, fără căldură pur și simplu nu există.

NYT, dezvăluirea care anunţă un scandal monstru: Un grup pro-ucrainean s-ar putea să fi aruncat în aer conductele Nord Stream

Rusia vrea ca noi să trăim într-o stare depresivă. Să ne luăm lucrurile noastre și să plecăm undeva pentru a lăsa Ucraina lor. Putem să numim aceste acțiuni doar ca acte de terorism, atunci când sunt ucise femei, copii.

Noi nu avem decât să fim puternici și spunem că mai bine să trăim noi fără apă și fără electricitate, decât cu soldații ruși. Oamenii au voință, sunt neînvinși și sunt gata să lupte.

De când am venit în Kiev au fost două alarme aeriene. Am remarcat că oamenii s-au mai relaxat în ultima perioadă, nu mai merg neapărat spre adăposturi. Cum vedeți dumneavoastră această relaxare? Putem să o considerăm prematură?

Într-o zi ați auzit două alarme aeriene. În fiecare zi, locuitorii orașului aud aceste sirene și vreau să vă dau câteva cifre interesante: deși nu suntem pe linia frontului, totuși, în orașul Kiev, drone kamikaze au distrus aproximativ 800 de clădiri. Dintre acestea, 417 au fost case unde oamenii chiar au locuit. Au fost ucise în jur de 160 de persoane, dintre care cinci au fost copii.

Dacă e să vorbim despre statistică, locuitorii Kievului au auzit alarma aproximativ 800 ore și au stat, în total, aproximativ o lună în subsoluri.

Este alegerea fiecărui om să asculte indicațiile, să se ascundă în aceste adăposturi. Dar noi facem tot posibilul ca oamenii să respecte aceste reguli, facem tot posibilul ca ei să fie în siguranță, dar totuși rămâne la alegerea lor.

Mai multe detalii, pe hotnews.ro