Avertismentul medicilor de la „Matei Balş”: Testele de coronavirus vândute pe internet pot da rezultate FALSE

Medicii de la Spitalul Matei Balş avertizează că testele de coronavirus vândute pe internet pot da rezultate false. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la nivel național au fost prelucrate 195.508 de teste.

03 mai 2020, 10:07
Avertismentul medicilor de la „Matei Balş”: Testele de coronavirus vândute pe internet pot da rezultate FALSE

Medicul Adrian Marinescu a avertizat că testele rapide pentru depistarea coronavirusului pot da rezultate greșite, din cauză că românii nu știu să le manevreze corect, astfel că rezultatele negative pot fi de fapt pozitive.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că, până astăzi, 3 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.163 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.869 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 780 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași și Maramureș, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 431 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Numărul cazurilor noi se ponderează cu numărul cazurilor noi anunțate în cursul zilei de 2 mai a.c. (165 noi cazuri), întrucât au fost constatate decalaje în înregistrarea acestora pe fondul ajustărilor în sistemul de raportare din teritoriu.

La ATI, în acest moment, sunt internați 255 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.349 de persoane. Alte 20.123 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 195.508 de teste.

Citeşte şi Pandemie CORONAVIRUS. Horaţiu Moldovan: Procentul de vindecare plasează România în topul european


loading...