Avertismentul medicului Alexandru Rafila! Ce trebuie să facă românii pentru a evita starea de urgenţă de Crăciun

Alexandru Rafila a reacţionat după numărul mare cazuri raportat în ultimele zile. Medicul a vorbit despre o eventuală stare de urgenţă în perioada Crăciunului şi a Revelionului şi a atras atenţia la respectarea măsurilor.

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 17:05
Avertismentul medicului Alexandru Rafila! Ce trebuie să facă românii pentru a evita starea de urgenţă de Crăciun

Reprezentantul României în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii susţine că numărul îmbolnăvirilor din România a crescut continuu începând cu 1 iunie.

Citeşte şi: Alexandru Rafila avertizează: Suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă

„De Crăciun și Revelion sperăm să nu fim în stare de urgență. Eu sper ca acest lucru să nu se întâmple dacă vom fi echilibrați și vom respecta măsurile de protecție sanitară. Totuși numărul îmbolnăvirilor în România a crescut continuu începând cu 1 iunie”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, în direct la Medika TV.

De asemenea, medicul a precizat că indiferent de evoluția pandemiei, măsurile care vor fi luate trebuie să fie gândite astfel încât economia țării noastre să nu fie afectată.

„Am spus de fapt de la începutul acestei pandemii, dar lumea a trecut de foarte multe ori peste chestiunea asta, este vorba despre sustenabilitatea economiei, pentru că fără o economie funcțională toate discuțiile legate de tratament, de paturi de ATI, nu cred că sunt posibile, deci noi trebuie să menținem economia funcțională. Și trebuie să ne adaptăm, adică să lucrăm cu ajutorul măsurilor de siguranță. Sperăm că vom avea medicamente eficiente de la anul”, a mai spus prof. dr. Alexandru Rafila.