Avertismentul medicului Emilian Imbri: „Bucureștiul se va închide mai mult ca sigur. Va fi un tsunami al infectărilor”

Medicul Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din București, a declarat că pandemia de coronavirus va continua şi în 2022. De asemenea, cadrul medical a avertizat că Bucureştiul urmează să se închidă în perioada următoare.

16 mart. 2021, 22:33
Avertismentul medicului Emilian Imbri: „Bucureștiul se va închide mai mult ca sigur. Va fi un tsunami al infectărilor”

Avertismentul medicului Emilian Imbri ar putea să-i pună pe jar pe oamenii care locuiesc şi lucrează în Capitală. Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București estimează că situaţia din cauza COVID-19 se va înrăutăţi, iar pacienţii care vor ajunge în spitale au o simptomatologie mai gravă.

„Mai durează foarte mult. Trecem în anul următor cu mască. Va fi din ce în ce mai rău. Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienți mai mulți și cu simptomatologie mai gravă. Situația nu mai este sub control. Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectărilor.”, a spus Emilian Imbri, marți seara, la TVR 1, conform Ştiripesurse.

Citeşte şi: Capitala şi şapte judeţe sunt în scenariul roşu din cauza COVID. Bucureştiul a depăşit incidenţa 4

Situaţie îngrijorătoare în România din cauza creşterii numărului de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV 2. Grupul de Comunicare Stragetică a anunţat 6.118 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de noi îmbolnăviri din 15 decembrie 2020.

Cele mai multe cazuri sunt în Bucureşti, unde incidenţa a depăşit 4 cazuri la mia de locuitori.

Bucureştiul şi alte şapte judeţe sunt în scenariul roşu după ce incidenţa COVID-19 a depăşit 4 cazuri la mia de locuitori.

Cea mai gravă situaţie este în judeţul Timiş, care se apropie de incidenţă 6. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 411 noi îmbolnăviri cu COVID-19. În aceste condiţii, judeţul Timiş riscă să intre în carantină.

Citeşte şi: Timişoara îi închide din nou în casă pe bunici. Între ce ore au voie să meargă la doctor, la piaţă sau la farmacie

Pe locul al doilea la incidenţă se află judeţul Ilfov, unde incidenţa a ajuns la 4.85.

Şi Capitala a depăşit incidenţa 4, Bucureştiul ajungând la un an de la intrarea României în starea de urgenţă din cauza COVID-19 la 4.24 cazuri la mia de locuitori.

Celelalte judeţe aflate în scenariul roşu sunt: Alba, Braşov, Cluj, Constanţa şi Hunedoara.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 6.118 cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore în România. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.096. Dintre acestea, 1.226 sunt internate la ATI.