Avertismentul medicului Radu Ţincu în ziua cu peste 200 de decese: Mortalitatea va continua să crească

Medicul Radu Țincu de la secția ATI a spitalului Floreasca a vorbit la Realitatea PLUS despre ultimele cifre raportate de autorități. România a raportat astăzi 203 decese, fiind cel mai mare număr în 24 de ore. Radu Țincu susține însă că mortalitatea va continua să crească.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 13:49
Avertismentul medicului Radu Ţincu în ziua cu peste 200 de decese: Mortalitatea va continua să crească

 „Cred că mortalitatea va continuă să crească. Cu cât ne apropiem de capacitatea maximă a sistemului sanitar, pacienții așteaptă mai mult să fie preluați. Aceste lucruri cresc mortalitatea. În terapie intesiva situația se va agrava pentru că nu am ajuns să preluăm din pacienții de săptămâna trecută”

Citește și: Dr. Ţincu, de la secţia ATI a Spitalului Floreasca: „Soluţia este LOCKDOWN”. La câte cazuri zilnice vom ajunge în decembrie

Medicul a precizat faptul că există o platizare a curbei de îmbolnăvire, însă nu poate trage încă o concluzie. Acesta spera că măsurile impuse de autorități să fie respectate.

”Ar fi două aspecte pozitive: avem totuși o aplatizare a curbei de îmbolnăvire, deși nu putem trage încă o concluzie. Sperăm că măsurile implementate să fie respectate. Al doilea element este în legătură cu posibilul vaccin care ar putea să fie pus pe piață.”, a declarat medicul Radu Țincu la Realitatea PLUS.

BILANŢ CORONAVIRUS 11 noiembrie 2020
 
Numarul de nou infectaţi se apropie de un nou prag psihologic, 9799! Record negativ, 1.092, şi în ceea ce priveşte persoanele internate la ATI. De asemenea, avem 203 decese în ultimele 24 de ore. De luni au intrat în vigoare noi măsuri, printre care trecerea şcolilor în sistem online pentru 30 de zile, purtarea obligatorie a măştii în spaţiile publice şi completarea unei declaraţii pe proprie răspundere pentru a ieşi din casă pe timpul nopţii. =polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 10 noiembrie, 8.475 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.237.685 de lei.