Avertismentul medicului Virgil Musta despre sărbătorile de iarnă: Nu ne vom putea bucura ca în alţi ani

Șeful secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, medicul Virgil Musta, a transmis un avertisment cetățenilor după noile cifre ale pandemiei de coronavirus din România. Doctorul susține că aceștia ar trebui să își ia gândul de la sărbătorilor de iarnă.

RomaniaTV.net
26 oct. 2020, 15:43
Avertismentul medicului Virgil Musta despre sărbătorile de iarnă: Nu ne vom putea bucura ca în alţi ani

”Din păcate sistemul de sănătate este copleșit de aceste cazuri și trebuie să luăm măsuri foarte ferme și foarte rapide pentru a opri acest virus. Astfel, măsurile o să fie mai restrictive și nu ne vom mai putea bucura de sărbători” , susține Virgil Musta.

Citește și: Virgil Musta ne avertizează să nu ne facem planuri de sărbători. „Crăciunul nu va fi posibil în acest context epidemic”

”O să fim mai singuri pentru că cel mai probabil nu o să putem să ne întâlnim în număr mare. Orice întâlnire trebuie făcută cu masca, asta recomand. Din păcate nu ne vom putea bucura ca în alți ani de sărbătorile de iarnă, să mergem în excursii, să mergem la ski. Ați văzut că în toată Europa numărul de cazuri este într-o creștere” , avertizează medicul.

Până astăzi, 26 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 212.492 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.844 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.