Avertismentul ministrului interimar al Sănătăţii: „Dacă nu ajungem la 70% din populaţie vaccinată, vom avea și valul 5”

Ministrul interimar al Sănătăţii avertizează că dacă nu se vaccinează cel puţin 70 la sută din populaţie, este posibil să ne confruntă şi cu valul cinci al pandemiei.

21 oct. 2021, 23:07
Avertismentul ministrului interimar al Sănătăţii: „Dacă nu ajungem la 70% din populaţie vaccinată, vom avea și valul 5”

Avertismentul ministrului interimar al Sănătăţii. Cseke Attila a declarat că valul patru va trece într-un final, dar important este cum va trece şi care vor fi pierderile. Acesta i-a îndemnat, din nou, pe români să se vaccineze.

Avertismentul ministrului interimar al Sănătăţii

Ministrul interimar al Sănătăţii consideră că, daca vaccinarea nu ajunge la peste 70% din populaţie,  vom avea şi valul 5.

Citeşte şi Cseke Attila, previziuni sumbre privind evoluţia pandemiei în România: „Putem ajunge la peste 20.000 de cazuri zilnic”

”Ideea e că noi aici nu putem să ne oprim la 40% sau la 50%. Asta trebuie să înţelegem cu toţii. Chiar dacă valul acesta 4 la un moment dat va trece  – şi întrebarea este cum va trece – dar evident va trece, noi, dacă ne oprim (…) dacă nu continuăm şi nu mergem până la 70% – peste 70% noi vom avea şi valul 5, s-ar putea să avem şi alt val”, a declarat, joi seară, la Digi 24, ministrul interimar al Sănătăţii.

Cseke Attila a explicat cât de important este modul în care populaţia se va imuniza.

”Eu dacă am jumătate de populaţie în continuare nevaccinată – hai să spunem că ajungem la 50% – totuşi, sunt 10 milioane de persoane. Sigur, o parte dintre ei mai sunt imunizaţi că au trecut prin boală şi mai este acea discuţie pe care trebuie să o spunem întotdeauna, că toţi vom fi imunizaţi. Trebuie să fim conştienţi de acest lucru. Întrebarea e cum vrem să ne imunizăm? Calea mai uşoară şi de protecţie prin care ne apărăm pe noi înşine şi pe cei de lângă noi sau vrem să trecem prin boală cu toate riscurile unele dintre ele fatale”, a explicat ministrul.

Aproape 100.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, din care peste 60.000 au făcut prima doză, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Citeşte şi Medicul psihiatru Gabriel Diaconu, avertisment despre efectele infectării cu coronavirus: „COVID19 declanșează boli neurologice sau psihice la aproape o treime dintre cei care au trecut prin infecție”

 


loading...