Avertismentul şefului Pentagonului: „Următorul mare război va fi foarte diferit”

Avertismentul şefului Pentagonului. În primul său discurs politic seminificativ, Lloyd Austin a declarat că Statele Unite trebuie să se pregătească pentru un potenţial conflict viitor asemănător un pic cu „vechile războaie” care au devorat mult timp Pentagonul, potrivit Reuters.

02 mai 2021, 12:26
Avertismentul şefului Pentagonului: „Următorul mare război va fi foarte diferit”
Lloyd Austin a declarat că Statele Unite trebuie să se pregătească pentru un potenţial conflict

Avertismentul şefului Pentagonului. Astfel, Austin a solicitat valorificarea progreselor tehnologice şi o mai bună integrare a operaţiunilor militare la nivel global pentru a „înţelege mai repede, a decide mai repede şi a acţiona mai repede”.

În timpul unei călătorii la Comandamentul SUA din Zona Pacific, cu baza în Hawaii, Lloyd Austin a declarat: „Modul în care luptăm în următorul război major va fi foarte diferit de modul în care am luptat în războaiele din trecut”. Însă, în ciuda afirmațiilor sale, secretarul Apărării nu a menţionat în mod explicit rivali precum China sau Rusia.

Citeşte şi: Unele imagini cu OZN-uri sunt reale. Pentagonul a confirmat acest lucru

Avertismentul şefului Pentagonului

Între timp, armata SUA a început să-și retragă efectivele militare din Afganistan, la ordinele președintelui Joe Biden. Austin a recunoscut că a petrecut „majoritatea ultimelor două decenii executând ultimul dintre vechile războaie”.

Nu putem prezice viitorul. Deci, ceea ce avem nevoie este amestecul potrivit de tehnologie, concepte operaţionale şi capabilităţi, toate legate între ele într-un mod de reţea atât de credibil, atât de flexibil şi atât de formidabil încât va face ca orice adversar să se oprească”, a mai spus șeful Pentagonului. Prevenirea unui conflict ar însemna crearea de „avantaje pentru noi şi dileme pentru ei”, a spus el, potrivit Aleph News.


loading...
Partenerii noștri