Avertismentul unui epidemiolog: Gripa şi COVID-19 nu se exclud una pe cealaltă. Unii le pot face simultan

Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a atras atenția cu privire la faptul că venirea frigului va duce la creșterea activității coronavirusului, dar și la amploarea gripei sezoniere.  

RomaniaTV.net
10 oct. 2020, 06:05
Avertismentul unui epidemiolog: Gripa şi COVID-19 nu se exclud una pe cealaltă. Unii le pot face simultan

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie susține că frigul va crește permisivitatea pătrunderii virusului în organism, iar scăderea sub 10 grade va duce la creșterea activității virusului.

Citește și: „În această iarnă vom avea două virusuri simultan”. Avertisment şocant lansat de un epidemiolog român!

„Odată cu răcirea vremii se va activa coronavirusul – frigul crește permisivitatea pătrunderii virusului în organism. Scăderea sub 10 grade duce la activarea, creșterea activității virusului. De asemenea, amploarea gripei – va veni odată cu sezonul rece” , a declarat acesta la Digi24.

Epidemiologul susține că aceste două infecții, coronavirusul și gripa sezonieră, nu se exclud una pe cealaltă și prin urmare, oamenii s-ar putea infecta simultan. Din aceasta cauză este importantă vaccinarea antigripală.

”Și cu existenta gripei cu Covid – aceste două infecții nu se exclud una pe cealaltă.De aceea este important să ne vaccinăm antigripal să se prevină măcar una. Infecția se poate produce simultan. La unii, va fi simultan cu Covid și gripa, nu se exclud una pe cealaltă”.