Avertismentul unui medic pneumolog: Virusul nu iartă pe nimeni. Atacă organismul şi uneori o face pe nesimţite

Lavinia Danciu, medic pneumolog la Spitalul TBC Sibiu, avertizează că noul coronavirus este un virus extrem de parşiv care tot atacă organismul, uneori chiar fără simptome. 

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 17:58
Avertismentul unui medic pneumolog: Virusul nu iartă pe nimeni. Atacă organismul şi uneori o face pe nesimţite

”Atacă tot organismul şi uneori o face pe nesimţite. Uneori trece uşor, dar alteori, nu. Este posibil ca între zielele cinci şi şapte de tratament, evoluţia să fie nefavorabilă şi acesta este momentul când se produce agravarea”, spune Lavinia Danciu.

Medicul pneumolog atrage atenţia că noul coronavirus nu ţine cont de vârstă sau de starea de sănătate. 

„Indiferent cât de tineri şi de sănătoşi şi puternici ne-am crede, virusul ne poate afecta şi sunt oameni tineri care după ce au făcut infecţia COVID, chiar formă uşoară şi asimptomatică, i-am văzut cu complicaţii. Au rămas cu o stare de slăbiciune, de astenie, au rămas cu dificultăţi de respiraţie, au rămas cu dureri în piept”, spus Lavinia Danciu, medic pneumolog Spitalul TBC Sibiu, potrivit Antena3. 

Reamintim că Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, joi, 4.902 cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore. De asemenea, s-a înregistat un nou record în privinţa deceselor – 98 de morţi în 24 de ore. Şi numărul pacienţilor internaţi la ATI a crescut, fiind anunţate 778 de persoane infectate cu SARS-COV2 în stare gravă. Mai mult, încă un judeţ intră în scenariul roşu. Joi, Clujul a depăşit coeficientul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Citeşte şi Al doilea val de coronavirus mătură estul Europei. Recorduri de infectări zilnice în Croaţia, Bosnia, Slovenia şi Cehia


loading...