Avertizare COD GALBEN de ninsoare şi vânt în sud-estul ţării

Administraţia Naţională de Meterologie a emis, joi, o avertizare COD GALBEN de ninsoare şi vânt, valabilă în două judeţe din sud-estul ţării. Până la ora 18.00, toate judeţele sunt sub avertizarea de ninsori şi vânt puternic emisă marţi de ANM.

RomaniaTV.net
06 dec. 2012, 08:01
Avertizare COD GALBEN de ninsoare şi vânt în sud-estul ţării

Între orele 9.00 şi 15.00, în judeţul Tulcea şi zona litorală a judeţului Constanţa, vântul va avea intensificări susținute cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 km/h, izolat 70-75 km/h. De asemenea, se aşteaptă precipitaţii mixte.

Meteorologii au emis o informare meteo de ninsori şi intensificări de vânt, valabilă, tot joi. De Moş Nicolae, va ninge în special în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali. Vântul va prezenta intensificări mai ales în regiunile estice şi la munte, cu viteze ce vor depăşi local 60 de km/h.

A nins şi noaptea trecută în mai multe zone ale ţării. La această oră ninge în nordul şi centrul Moldovei, dar şi în Transilvania. Au şi apărut primele probleme în trafic din cauza vremii. Trei oameni au ajuns la spital după ce o dubă a derapat din cauza poleiului şi s-a izbit violent de o altă maşină, în judeţul Suceava.

Tot din cauza poleiului, o ambulanţă s-a răsturnat pe un drum judeţean din Braşov. Din fericire, în ambulanţă se afla doar şoferul care a scăpat nevătămat.

Joi dimineaţă se înregistrau depuneri de zăpadă pe partea carosabilă pe mai multe sectoare de drum naţional. Vezi lista drumurilor