Avertizare COD GALBEN de vreme severă imediată: Averse însoţite de descărcări electrice şi grindină

Meteorologii au emis mai multe avertizări meteo de tip nowcasting de vreme severă imediată. Îşi vor face apariţia ploile însoţite de descărcări electrice şi izolat grindină. 

RomaniaTV.net
11 mai 2015, 13:32
Avertizare COD GALBEN de vreme severă imediată: Averse însoţite de descărcări electrice şi grindină

Între orele 16:15 si 17:15 local, în nordul judeţului Dolj şi sudul judeţului Gorj, se vor semnala descărcări electrice, averse ce pot depăşi izolat 15l/mp.

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil. Joi, temperaturile scad usor în regiunile nordice şi centrale unde maximele se apropie de normalul perioadei.

MARŢI, vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil, chiar mai mult senin dimineata in mai multe zone ale tarii. Dupa amiaza seara instabilitatea atmosferica se accentueaza indeosebi în sud-est şi la munte, unde vor fi innorari temporare si izolat ploi slabe, de scurtă durată. In noaptea urmatoare nebulozitatea se accentueaza treptat în nord-vestul şi in nord teritoriului. Vântul va sufla mai alert in sud-est şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade in estul Transilvaniei şi 24 de grade in sudul Munteniei si in Dobrogea.

Vreme frumoasă si in Capitala, cu ceva innorari peste zi dar sanse mici de ploaie si vant cel mult moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade.