Avertizare COD PORTOCALIU de inundaţii. Vezi zonele vizate

Publicat: Vineri, 18 Octombrie 2013 10:38 // Actualizat: Vineri, 18 Octombrie 2013 13:04 // Sursa: romaniatv.net

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor /INHGA/ a emis o avertizare Cod Portocaliu de inundaţii, valabilă 24 de ore, începând de vineri dimineaţă, pentru bazinul hidrografic Teleorman.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 18 octombrie, ora 10,00 - 19 octombrie, ora 10,00, pe râul Teleorman, în sectorul aval s.h. Tătărăştii de Sus - amonte s.h. Teleorman (judeţul Teleorman) este în vigoare avertizarea Cod Portocaliu de inundaţii, ca urmare a evoluţiei situaţiei hidrologice, a propagării viiturilor din amonte şi ţinând cont de evoluţia debitelor evacuate din acumularea piscicolă Stârci situată pe râul Valea Copacilor (afluent al Teleormanului).

INHGA precizează că râul Teleorman este îndiguit pe sectorul Tătărăştii de Sus - sat Ducu, iar creşterile de debite şi niveluri prognozate vor conduce la depăşirea Cotelor de apărare.

Pe de altă parte, hidrologii anunţă că atenţionarea Cod Galben de pe celelalte bazine hidrografice avertizate anterior nu mai este în vigoare începând din 18 octombrie, ora 10,00.

Avertizarea Cod Portocaliu a fost transmisă de către INHGA: Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţiei Naţionale 'Apele Române', Ministerului Administraţiei şi Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. şi Administraţiilor Bazinale de Apă: Crişuri, Mureş, Olt şi Argeş-Vedea.

 

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
avertizare cod portocaliu cod portocaliu inundaţii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 oct 12:13
Votează email 0 email
...în sudul judeţului, se vor semnala intensificări ale vântului ce pot atinge şi depăşi la rafală 55 – 65 km/h. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor /INHGA/ a emis o avertizare Cod Portocaliu de inundaţii, valabilă 24 de ore, începând de vineri...
18 oct 11:12
...Cod Portocaliu de inundaţii, valabilă 24 de ore, începând de vineri dimineaţă, pentru bazinul hidrografic Teleorman. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Avertizare COD PORTOCALIU de inundaţii. Vezi zonele vizate la ...
18 oct 11:11
...valabilă 24 de ore, începând de vineri dimineaţă, pentru bazinul hidrografic Teleorman. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
18 oct 11:00
... Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor...
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H