AVERTIZARE de CEAŢĂ DENSĂ pentru mai multe judeţe din sudul ţării

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă pe mai multe drumuri din ţară. Probleme cu ceaţa vor întâmpina şoferii din Dolj, Olt, Vâlcea şi Gorj. Avertizarea de ceaţă densă este valabilă până la orele 12.15.

RomaniaTV.net
02 nov. 2012, 06:09
AVERTIZARE de CEAŢĂ DENSĂ pentru mai multe judeţe din sudul ţării

Între orele 09.15 şi 12.15 în judeţele Dolj, Olt, Vâlcea şi Gorj se va semnala ceaţă pe arii extinse ce va determina scăderea vizibilităţii, local sub 200 metri şi izolat sub 50 metri.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

„Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă. Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie”, informează centrul Infotrafic.