Avertizare de ceaţă în judeţele Vrancea, Galaţi şi Cluj

Meteorologii au emis, vineri, avertizare de ceaţă pentru judeţele Vrancea, Galaţi şi Cluj, unde vizibilitatea va fi redusă sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Două curse aeriene au întârzieri din cauza ceţii dense de pe Aeroportul Internaţional Cluj.

RomaniaTV.net
24 feb. 2012, 08:01
Avertizare de ceaţă în judeţele Vrancea, Galaţi şi Cluj

Potrivit avertizării nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), până la ora 11.00, în judeţele Vrancea şi Galaţi se vor semnala ceaţă pe spaţii relativ extinse şi depunere de chiciură.

De asemenea, în judeţul Cluj, inclusiv în municipiile Cluj-Napoca şi Turda, până la ora 11.00, vizibilitatea va fi redusă din cauza ceţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Două curse aeriene ale companiei Tarom care urmau să decoleze sau să aterizeze, vineri dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca au întârzieri din cauza ceţii dense de pe aeroport.

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca au declarat, vineri dimineaţă, că sunt afectate de ceaţă cursa aeriană Tarom de la Bucureşti la Cluj-Napoca şi zborul care trebuie să plece de la Cluj-Napoca spre Viena.

„Înregistrăm vineri dimineaţă două curse aeriene care au întârzieri din cauza ceţii dense de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Este vorba despre cursa Tarom care trebuia să decoleze la ora 9,05 spre Viena, cu aproape 40 de pasageri, şi de zborul Tarom care trebuia să aterizeze de la Bucureşti la ora 8,40. Ne aşteptăm să fie afectate şi alte curse, în special cele de Bucureşti, deoarece acestea sunt zboruri în lanţ. Următoarea cursă aeriană care ar putea avea întârzieri este tot una de sosire de la Bucureşti, la ora 10,30 şi care trebuie să decoleze apoi spre Capitală la 10,50”, au precizat reprezentanţii Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

Potrivit acestora, alte curse internaţionale sunt programate să aterizeze sau să decoleze pe aeroportul clujean în jurul orei 12.00.

„Sperăm să se ridice ceaţa până atunci”, au mai declarat sursele citate.