Avertizare de ceaţă pentru sudul ţării, inclusiv pe A1 şi A 2

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi dimineaţa, o avertizare de tip nowcasting de ceaţă şi vizibilitate redusă, sub 200 de metri, valabilă în mai multe judeţe ale ţării, inclusiv autostrada A2 şi iesirea din Bucuresti pe autostrada A1. Avertizarea este valabilă până la ora 11.10 şi este înregistrată pentru Bucureşti, Ilfov, Teleorman, Călăraşi şi Ialomiţa.

RomaniaTV.net
27 dec. 2011, 06:41
Avertizare de ceaţă pentru sudul ţării, inclusiv pe A1 şi A 2

La această oră circulaţia auto pe mai multe artere rutiere importante este îngreunată din cauza ceţii dense, care determina scăderea vizibilităţii sub 200 m si izolat sub 50 m. În acest sens, ANM a emis avertizări potrivit cărora în acestă dimineaţă fenomenul se va semnala în judeţe precum Teleorman, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa şi municipiul Bucureşti.

Centrul INFOTRAFIC avertizează că există ceaţă şi pe autostrăzile Bucureşti – Piteşti şi Bucureşti – Cernavodă şi pe mai multe drumuri naţionale şi europene din judeţele: Caraş-Severin, Gorj, Harghita, Bihor şi Maramureş.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiţi să reducă viteza, să păstreze în mers o distanţă suficientă faţă de autovehiculele dinainte şi să utilizeze şi în timpul zilei luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri.

Înaintea plecării în călătorie şoferii ar fi bine să se intereseze în privinţa stării traseului ales, precum şi despre condiţiile meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitată. În acest scop poate fi apelat numărul de telefon al Comandamentului Central de Iarnă: 021/9360.