Avertizare de COD PORTOCALIU în Capitală. Mesaj RO-ALERT trimis bucureștenilor: Grindină și vijelie!

S-a transmis o avertizare RO-ALERT de fenomene meteo severe în Bucureşti, duminică după-amiază. Autoritățile anunță cod portocaliu.

13 iun. 2021, 19:16
Avertizare de COD PORTOCALIU în Capitală. Mesaj RO-ALERT trimis bucureștenilor: Grindină și vijelie!

Avertizare de COD PORTOCALIU în Capitală.  Avertizarea a fost transmisă chiar înaintea fluierului de început al partidei Austria – Macedonia de Nord, de la EURO 2020, meci care se joacă pe Arena Naţională.

Avertizare de COD PORTOCALIU în Capitală. Mesaj RO-ALERT trimis bucureștenilor: Grindină și vijelie!

”Avertizare meteo COD PORTOCALIU – În București, vijelie, rafale de peste 60-65 km pe oră, grindină  de mici și medii dimensiuni, averse torențiale.  Perioada de manifestare: 13.06.2021, între orele 19:10 – 20:30. Evitați deplasările și luați măsuride adăpostire și auoprotecție. Accesați canalele media și aplicaiile din mediul online ale DSU, IGSU, și ANM pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment.”, se arată în avertizare.

Peste 8.000 de spectatori au intrat, până la această oră, pe Arena Națională, pentru a asista la prima partidă de la EURO 2020, disputată în România. Ei vor participa la primul meci disputat în România, din cadrul EURO 2020.

„Spectacolul sportiv e aproape de fluierul de început. Să ne bucurăm de fotbal, în siguranță!”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei București.

Cod roșu de vijelii și grindină în Ilfov, Prahova și Dâmbovița

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare cod roșu de vijelii, grindină și ploi torențiale, valabilă în localități din județele Ilfov, Prahova și Dâmbovița.

Potrivit ANM, codul roșu se manifestă localitățile Poienarii Burchii, Șirna din județul Prahova, în Buftea, județul Ilfov și în localitățile Cornești, Răcari, Crevedia, Cojasca, Ciocănești, Tărtășești, Finta, Conțești, Niculești, Butimanu, Cornățelu, Bilciurești din județul Dâmbovița.

Citește și: Prăpăd în urma ploilor torențiale în mai multe localităţi. Noi alerte de ploi torenţiale, emise de ANM
 

Se vor semnala vijelie puternică, cu rafale de peste 80 – 90 km/h, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor depăși 35 – 40 l/mp.

Avertizarea este valabilă până la ora 19.10, citează Mediafax.

Și pe litoral sunt fenomene meteo extreme. La Corbu o tornadă a speriat turiștii, iar stațiunea Mamaia a fost pur și simplu măturată de ploaie și de grindină. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost soicitați, duminică, 13 iunie, să intervină în Corbu de Jos dar și în Medgidia.

Din primele informații, ar fi vorba despre o locuință inundată de pe strada Principală, nr.2, din localitatea Corbu de Jos. La Medgidia ar fi vorba despre un garaj de pe strada Oituz, numărul 15, inundat.


Citește și: Prognoza meteo 14 iunie. Vreme rece cu ploi şi vijelii în Bucureşti şi alte 28 de judeţe