Prognoza meteo 14 iunie. Vreme rece cu ploi şi vijelii în Bucureşti şi alte 28 de judeţe

Vreme rea a pus stăpânire pe aproape jumătate de ţară. Au fost emise mai multe coduri galbene de ploi torențiale și vânt puternic. Nici la mare vremea nu este pe placul turiștilor, aici fiind în vigoare o avertizare cod portocaliu de furtuni.

13 iun. 2021, 16:03
Prognoza meteo 14 iunie. Vreme rece cu ploi şi vijelii în Bucureşti şi alte 28 de judeţe

Prognoza meteo 14 iunie. La noapte, cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse local în nordul şi centrul ţãrii şi pe arii restrânse, mai ales în prima parte a intervalului, în sud-est unde vor mai fi însoţite şi de descãrcãri electrice. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar ploi de scurtã duratã vor fi doar izolat. Cantitãţile de apã vor depãşi pe alocuri 15…20 l/mp, vor fi condiţii de grindinã, iar la altitudini mari se pot semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri la munte, în special în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h, iar local şi cu viteze mai mici (în general 45…55 km/h) şi în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 grade în depresiuni şi 14…15 grade pe litoral. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţã.

BUCURESTI. Cerul va avea înnorãri temporare, iar în primele ore vor mai fi averse, posibil moderate cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 10…12 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Furtuni violente în următoarele ore în România. A fost emisă alertă meteo COD PORTOCALIU

Prognoza meteo 14 iunie / LUNI

Vremea va fi rãcoroasã, chiar rece în nord-estul şi centrul ţãrii, precum şi în zonele montane, unde cerul va fi mai mult noros şi va ploua, mai ales sub formã de averse, trecãtor însoţite de descãrcãri electrice. În restul teritoriului, în special dupã-amiaza şi seara, vor fi înnorãri temporar accentuate şi pe arii mai restrânse averse ce vor avea şi caracter torenţial şi frecvente descãrcãri electrice, cu precãdere în regiunile sudice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri, cu o probabilitate mai mare la munte şi în nordul Moldovei, cantitãţile de apã vor depãşi 20…30 l/mp. Izolat vor fi condiţii de grindinã, iar la altitudini de peste 2000 m se pot semnala averse de mãzãriche şi lapoviţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h, iar local şi temporar, mai ales ziua, în majoritatea zonelor cu viteze de 40….50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 23 de grade, iar cele minime între 7 şi 15 grade, uşor mai scãzute în depresiuni. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va fi rãcoroasã şi se va menţine în general instabilã. Temporar înnorãrile vor fi accentuate, iar cu precãdere în a doua parte a zilei şi seara vor fi perioade cu averse şi descãrcãri electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã pot fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, posibil cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperatura maximã va fi de 21…23 grade, iar cea minimã de 10…12 grade.

Citeşte şi: Prăpăd în urma ploilor torențiale în mai multe localităţi. Noi alerte de ploi torenţiale, emise de ANM

 

Prognoza meteo MARTI

Vremea se va încãlzi în majoritatea regiunilor, dar va fi în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice în nord-estul, estul şi sud-estul ţãrii, pe arii restrânse în centru şi la munte şi doar izolat în rest. Pe alocuri se vor înregistra cantitãţi însemnate de apã, peste 20…30 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h, dar local, mai ales în partea a doua a intervalului şi în jumãtatea de est a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 28 de grade, iar cele minime între 9 şi 17 grade. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţã.

BUCURESTI. Vremea se va încãlzi uşor. Cerul va fi temporar noros şi, în special în partea a doua a zilei şi noaptea, vor fi averse, posibil mai însemnate cantitativ şi însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 14…15 grade.

 

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea va continua sã se încãlzeascã, iar în vest şi sud-vest va deveni local cãlduroasã. În regiunile din jumãtatea de est a ţãrii, precum şi în zonele montane şi submontane vor fi perioade cu înnorãri accentuate, averse şi descãrcãri electrice, iar vântul va avea intensificãri locale, cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Meridionali. Vor fi condiţii de grindinã, iar pe alocuri cantitãţile de apã pot fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, ploi de scurtã duratã se vor semnala izolat, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 31 de grade, iar cele minime între 9 şi 18 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI. Vremea va continua sã se încãlzeascã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara, când vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimã va fi de 14…16 grade.

 

Prognoza meteo JOI

Vremea va fi caldã în majoritatea zonelor, dar în special în vest şi în sud-vest; temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 32 de grade, iar cele minime între 10 şi 19 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în zona montanã, în sudul, estul şi centrul ţãrii unde local vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi temporar în regiunile estice.
BUCURESTI. Vremea va fi caldã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza şi seara când vor fi posibile ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 27…28 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.


loading...