Avertizare de furtuni pentru aproape jumătate de țară. ANM a emis cod galben de ploi torețiale, vijelii și grindină

Meteorologii ANM anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată în aproape jumătate de țară. Vor fi ploi torențiale, vijelii și grindină în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crișana, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali.

22 mai 2023, 10:19
Avertizare de furtuni pentru aproape jumătate de țară. ANM a emis cod galben de ploi torețiale, vijelii și grindină

Adinistrația Națională de Meteorologie a emis instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru ziua de luni, 22 mai, între orele 12:00 – 21:00. În intervalul menționat în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crișana, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Citește și: Un nor radioactiv se îndreaptă spre Europa. Avertisment de ultima oră care vine din partea Rusiei

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul Dobrogei și în sud-estul Munteniei.

Citește și: Prognoză vară 2023. Elena Mateescu anunţă că urmează cinci ani de foc! Va fi mai cald decât în 2016

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI. Ploi de scrută durată după-amiaza în Capitală

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiază când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade. Temporar vântul va prezenta unele intensificări cu rafale de 40…50 km/h.