Avertizare de inundaţii pe râuri din trei judeţe din sud-vestul României

Hidrologii avertizează că de luni seara se pot produce inundaţii pe râurile din trei judeţe din sud-vestul ţării, Mehedinţi, Gorj şi Dolj, ca urmare a precipitaţiilor din ultima perioadă.

25 feb. 2013, 14:36

Potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a apelor vor avea loc scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinul mijlociu şi inferior al Jiului, cu depăşiri ale cotelor de inundaţie şi a cotelor de atenţie. 

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală din bazinul hidrografic al Jiului şi prognoza meteorologică pentru urmatoarele zile, există risc de producere de viituri pe râurile mici, creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de apărare.

Începând cu data de 25.02.2013 ora 20.00 se menţine cod galben pe râurile din bazinele Motru şi pe afluenţii de dreapta ai Jiului (amonte de confluenţa cu râul Motru), bazine hidrografice aferente judeţelor Mehedinţi şi Gorj şi se instituie god galben pe râul Jiu, pe sectorul aval de confluenţă cu râul Motru, în judeţul Dolj.

În cursul zilei de marţi, din data de 26.02.2013 ora 06.00, se instituie cod portocaliu pe râurile Motru şi Cosustea, din judeţul Mehedinţi, în localităţile Broşteni şi Cosustea. Acelaşi cod este instituit şi în judeţul Gorj, pe pârâul Orlea.

Creşterile de debite şi niveluri se vor produce cu intensitate mai mare începând cu data de 26.02.2013 ora 06.00. Aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţii de grad inferior ai râurilor de mai sus.

Avertizarea hidrologică este valabilă în intervalul 25.02.2013 ora 20.00 – 27.02.2013 ora 22.00.


loading...
Partenerii noștri