Avertizare de VREME REA în judeţele Prahova, Hunedoara şi Alba

Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie (INMH) a emis trei avertizări imediate de vreme rea pentru anumite zone din judeţele Prahova, Hunedoara şi Alba.

RomaniaTV.net
05 iul. 2012, 13:40
Avertizare de VREME REA în judeţele Prahova, Hunedoara şi Alba

În jumătatea de nord a judeţului Prahova, între orele 16.00-17.00, inclusiv municipiile Ploieşti şi Câmpina, se vor semnala grindină, frecvente descărcări electrice, averse cu cantităţi de apă ce pot depăşi 25-30 de litri pe metru pătrat şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

Cu aceeaşi situaţie meteorologică se va confrunta şi nordul judeţului Hunedoara, avertizarea meteo a INMH fiind până la orele 17:30. În avertizare intră localităţile Bulzeştii de Sus, Blăjeni, Buces, Bucuresci, Balşa, Brad şi Tomeşti.

Şi locuitorii din vestul judeţului Alba se vor confrunta cu ploi, grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice şi precipitaţii mai mari de 30 de litri pe metru pătrat.

În avertizare sunt cuprinse localităţile Avram Iancu, Poiana Vadului, Vadul Moţilor, Albac, Câmpeni, Abrud, Zlatna şi zona de munte aferentă.

INMH informează că avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.