AVERTIZARE GENERALĂ. Cod GALBEN de ploi torenţiale şi vijelii în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică de cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru mai multe judeţe din România.

RomaniaTV.net
10 aug. 2020, 06:30

Interval de valabilitate: 10 august, ora 12:00 – 10 august, ora 23:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată; Zone afectate: conform textului și hărții;

În intervalul menționat, în toate zonele de munte, precum și în Transilvania și sudul Banatului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în zonele deluroase din sudul și estul țării, precum și în regiunile vestice, sud-vestice și nordice.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU INTERVALUL 10.08.2020 ORA 12:00 – 10.08.2020 ORA 23:00. ZONA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Vremea va fi călduroasă, posibil caniculară după-amiaza, când indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu viteze de până la 25….30 km/h. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.