Avertizare MAE pentru românii care circulă în Slovenia: Sâmbătă încep manifestaţii de protest

Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetăţenii români care se deplasează pe teritoriul Republicii Slovenia că sâmbătă, începând cu ora 11,00 (ora locală), vor avea loc manifestaţii publice de protest.

RomaniaTV.net
24 apr. 2013, 15:25
Avertizare MAE pentru românii care circulă în Slovenia: Sâmbătă încep manifestaţii de protest

Autorităţile slovene au precizat că este posibil să se recurgă la restricţii de circulaţie şi la măsuri speciale de protecţie a unor instituţii publice situate în centrul Ljubljanei, respectiv pe străzile Presernova, Erjavceva, Tomšièeva, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de MAE.

Cetăţenii români aflaţi în acest oraş sunt sfătuiţi să evite zonele menţionate, inclusiv centrul Ljubljanei, pe parcursul demonstraţiilor

De câteva luni, în ţara considerată a fi un model al ţărilor „rupte” din fosta Iugoslavie se perpetuează o criză socială. Protestele se ţin lanţ şi se îndreaptă „împotriva sistemului”.

Cotidianul „Dnevnik scria săptămâna trecută că, „fără nicio exagerare, după 5 ani de criză, Slovenia este pe punctul de a fi declarată „în moarte clinică”. Recesiunea însoţită de abuzurile elitelor politice şi economice au provocat populaţiei o mare deziluzie. Pe acest fond, populaţia a sărăcit, nu mai sunt locuri de muncă, spitalele nu mai au bani pentru tratamente, iar tinerii pleacă din ţară pe capete, clasa de mijloc a dispărut, iar bătrânii nu mai au bani pentru ziua de mâine, explică publicaţia slovenă, în linii mari, situaţia din această ţară.