Avertizare meteo. COD GALBEN de caniculă şi furtuni. Vezi zonele vizate

Meteorologii au emis, vineri, noi coduri galbene de caniculă şi furtuni în mai multe zone din ţară. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

09 iul. 2021, 10:16
Avertizare meteo. COD GALBEN de caniculă şi furtuni. Vezi zonele vizate
Avertizare meteo. COD GALBEN de caniculă şi furtuni. Vezi zonele vizate

Avertizare meteo. COD GALBEN de caniculă. Vineri, 9 iulie, meteorologii au emis un nou cod galben de caniculă şi discofort termic ridicat.

În Banat, Crișana, în vestul Maramureșului și în sud-vestul Olteniei, valul de căldură va persista, va fi caniculă și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Notă: Disconfortul termic va fi local ridicat și în zonele de câmpie din restul țării.

Citeşte şi Inundaţiile au făcut prăpăd pe litoralul rusesc al Mării Negre. Patru persoane au murit în stațiunea Soci

Avertizare meteo. COD GALBEN de furtună

Intervalul : 09 iulie, ora 18:00 – 10 iulie, ora 23:00;

Fenomene : instabilitate atmosferică temporar accentuată;

În intervalul menționat, îndeosebi în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (9/10 iulie) și în a doua parte a zilei de sâmbătă (10 iulie), în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…40 l/mp.

Citeşte şi Cod roșu de furtuni! Prahova și Dâmbovița sub tirania fenomenelor meteo extreme VIDEO

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

În intervalul 09.07.2021 ora 10:00 – 10.07.2021 ora 09:00, vremea va fi frumoasă ca aspect, dar călduroasă în special în orele după-amiezii când disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

În intervalul 10.07.2021 ora 09:00 – 10.07.2021 ora 23:00, vremea se va menține călduroasă, disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade.