Avertizare meteo. Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Este vizat şi Bucureştiul

Meteorologii au emis, miercuri dimineaţă, o avertizare meteo de ploi torenţiale, vijelii şi grindină în mai multe zone ale ţării, inclusiv în Bucureşti.

21 iul. 2021, 10:15
Avertizare meteo. Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Este vizat şi Bucureştiul

Avertizare meteo. In intervalul 21 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 22:00 a fost emis un cod galben de averse însoţite de descărcări electrice, vânt puternic şi grindină.

Avertizare meteo. Cod galben de vreme rea

Citeşte şi PROGNOZA METEO lunară. Când şi unde e bine să mergeţi în concediu

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zona de munte, Transilvania, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau
prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…45 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în celelalte județe din Muntenia. Temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55…65 km/h în Moldova și local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar în zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 70…80 km/h, potrivit ANM. 

Prognoza meteo specială pentru Bucureşti

În intervalul 21.07.2021 ORA 10:00 – 21.07.2021 ORA 22:00, instabilitatea atmosferică se va accentua după-amiaza, când vor fi averse (1 – 5 l/mp, izolat peste 10 l/mp), descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Temperatura maximă, apropiată de norma climatologică a perioadei, va fi în jurul valorii de 30 de grade.

Citeşte şi Prognoza meteo a verii. Meteorologii anunţă fenomene meteo extreme