PROGNOZA METEO lunară. Când şi unde e bine să mergeţi în concediu

Prognoza METEO, la final de iulie şi început de august. Ploile nu dau înapoi în următoarele săptămâni, avem detalii pentru fiecare regiune.

20 iul. 2021, 09:41
PROGNOZA METEO lunară. Când şi unde e bine să mergeţi în concediu

PROGNOZA METEO – Vremea în România. Săptămâna 19 – 26 iulie

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest se vor situa uşor sub cele specifice pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice şi sud-estice, iar în restul teritoriului va fi excedentar, mai ales în zonele montane şi în nord-estul extrem.

PROGNOZA METEO – Vremea în România. Săptămâna 26 iulie – 2 august
Cu excepţia sud-estului extrem, temperaturile medii ale aerului vor avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în vest şi sud-vest. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile sudice şi în zonele montane aferente. Excepţie va face nord-vestul extrem, unde regimul pluviometric va tinde către un uşor excedent, anunţă ANM.

Viitura a făcut prăpăd la Buşteni. DN1 a fost blocat, mai multe case şi un supermarket au fost inundate
PROGNOZA METEO – Vremea în România. Săptămâna 2 – 9 august
Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate, local, în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi excedentar, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile nordice. Excepţie va face extremitatea de sud şi de sud-est a ţării, unde cantităţile de apă vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Avertizare meteo. Val de fenomene extreme în România. 13 coduri roşii şi 12 portocalii de caniculă şi furtuni în toată ţara!
PROGNOZA  METEO – Vremea în România. Săptămâna 9 – 16 august
Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile.Cantităţile de recipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi uşor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.