Avertizare meteo COD GALBEN de vânt puternic pentru mai bine de jumătate de ţară. Ninsori viscolite la munte

Viscolul puternic a făcut ravagii în întrega țară. Mai multe mașini au rămas blocate iar acoperișuri au fost smulse de vânt și aruncate peste mașini. Pe Transalpina, între Novaci şi Rânca, drumul a fost închis. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări COD GALBEN de vânt puternic pentru Moldova, Dobrogea, Oltenia şi zonele montane.

18 ian. 2022, 10:50
Avertizare meteo COD GALBEN de vânt puternic pentru mai bine de jumătate de ţară. Ninsori viscolite la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare meteo COD GALBEN de vânt puternic pentru mai bine de jumătate de ţară în intervalul 18 ianuarie, ora 10 – 18 ianuarie, ora 20.

„Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.

În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în
Muntenia, 55…60 km/h”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Locul din România unde temperatura resimţită a fost de – 42 de grade Celsius

De asemenea, ANM a emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 18 ianuarie, ora 20 – 19 ianuarie, ora 08, când sunt aşteptate intensificări susținute ale vântului în Carpații Meridionali și de Curbură.

„În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini mari, vântul va avea în continuare rafale de
90…110 km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea redusă.

Intensificări locale şi temporare ale vântului vor mai fi şi în restul zonei montane, cu viteze în general de 70…80 km/h, precum și în Moldova, Transilvania şi Dobrogea, în special pe litoral, cu viteze de 50…55 km/h”, a anunţat ANM.

Citeşte şi: Un nou cutremur în zona Vrancea. Gheorghe Mărmureanu anunţă când vine marele seism în România

În Bucureşti, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat (35…40 km/h). Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -6…-4 grade, posibil mai coborâtă în zona periurbană.

 

PROGNOZA METEO MIERCURI

TARA
Pe timpul zilei, vremea va fi apropiatã de normal din punct de vedere termic în majoritatea zonelor, cu valori uşor mai ridicate decât cele specifice doar local în Moldova şi Oltenia, însã noaptea va fi rece, geroasã în special în centru, în nord-vest şi în dealurile din vestul şi sudul ţãrii. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 6 grade, iar cele minime între -15 şi -3 grade, uşor mai mari pe litoral. Cerul va fi parţial noros în nord şi în centru şi variabil în restul teritoriului. Izolat vor mai fi posibile ninsori slabe, îndeosebi în zona Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, cu viteze mai mari în special noaptea pe crestele Carpaţilor Orientali, iar temporar şi în Dobrogea, cu precãdere în zona costierã. Local în regiunile vestice şi pe arii mai restrânse în cele centrale şi sudice, dimineaţa şi noaptea se va forma ceaţã, asociatã izolat cu burniţã ce va depune polei, anunţă ANM.

BUCURESTI
Vremea va fi în general frumoasã, iar valorile termice vor fi apropiate de cele normale la aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 4 grade, iar cea minimã va fi de -7…-4 grade.


loading...
Partenerii noștri