Avertizare meteo cod galben. Meteorologii anunță trei zile de ninsori și viscol la munte, precipitații mixte, polei și vânt în rest

Meteorologii ANM au emis avertizare cod galben de viscol timp de trei zile. În rest se anunță intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei.

24 ian. 2024, 10:13
Avertizare meteo cod galben. Meteorologii anunță trei zile de ninsori și viscol la munte, precipitații mixte, polei și vânt în rest

Meteorologii au emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 24 ianuarie, ora 16 – 26 ianuarie, ora 10 de intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei în zonele joase, predominant ninsori la munte.

”Începând din după-amiaza zilei de miercuri (24 ianuarie), aria precipitațiilor va fi în extindere treptată și temporar în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi precipitații mixte (ploi, lapoviță și ninsori) și mai ales în noaptea de miercuri spre joi (24/25 ianuarie) pe alocuri depuneri de polei.

În zona montană vor predomina ninsorile (izolat, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăși 60…80 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (25 ianuarie), local și în Oltenia, Transilvania și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Intensificări ale vântului vor mai fi până la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării”, a transmis ANM.

Citește și: După ger, vin ninsori. Directorul ANM Florinela Georgescu: „Vremea se schimbă radical, furtunile din Europa se formează deasupra ţării noastre”

De asemenea, a fost emisă ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN de viscol pentru 24 ianuarie, ora 18 – 26 ianuarie, ora 10. La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 80…100 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Miercuri, valorile termice vor fi mai ridicate față de intervalul precedent. Temperatura maximă, apropiată de norma climatologică a datei, va fi de 1…3 grade, iar cea minimă de -4…-1 grad. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat.

Joi, vremea va continua să se încălzească, astfel valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, iar vântul va sufla în general moderat (rafale de 35…40 km/h). Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.