Avertizare meteo. COD GALBEN ŞI PORTOCALIU de ploi. Este vizat şi Bucureştiul

Meteorologii au emis, joi, o nouă avertizare meteo cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente. Acesta este valabilă până sâmbătă după-amiază. Este vizat şi Bucureştiul.

14 oct. 2021, 10:48
Avertizare meteo. COD GALBEN ŞI PORTOCALIU  de ploi. Este vizat şi Bucureştiul

Avertizare meteo. Meteorologii au emis cod galben de ploi însemnate cantitativ, în perioada 14 octombrie, ora 13:00 – 16 octombrie, ora 14:00.

În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură, va ploua pe arii extinse și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Notă: În regiunile sudice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45…55 km/h. În a doua parte a zilei de joi (14 octombrie) și în noaptea de joi spre vineri (14/15 octombrie) în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini mai mari de 1700 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Citeşte şi România lovită de un ciclon puternic. Care sunt zonele afectate

Avertizare meteo COD PORTOCALIU

În județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și municipiul București și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40…60 l/mp. Avertizatea cod portocaliu este valabilă începând cu 14 octombrie ora 13:00, până pe 16 octombrie, ora 14:00.

Citeşte şi Prognoza meteo pe două săptămâni. Meteorologii anunţă că vremea se încălzeşte de lunea viitoare

PROGNOZĂ SPECIALĂ pentru Bucureşti

Vremea va fi închisă și deosebit de rece pentru mijlocul lunii octombrie. Temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă în general de 35…45 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (15 și 16 octombrie), când se vor atinge viteze de 45…55 km/h. Vor fi maxime în jurul a 10 grade și minime de 7…9 grade.

Cu toate acestea, mai multe blocuri din Capitală nu au căldură şi apă caldă, bucureştenii fiind nevoiţi să stea din nou în frig în case.

lista blocurilor fara caldura si apa calda