AVERTIZARE METEO. COD GALBEN şi PORTOCALIU de ploi, grindină şi vijelii în aproape toată ţara

Meteorologii au emis, marţi dimineaţă, o nouă avertizare meteo de cod galben şi portocali de ploi torenţiale însoţite de descărcări electrice, vijelii şi grindină în aproape toată ţara.

20 iul. 2021, 10:00
AVERTIZARE METEO. COD GALBEN şi PORTOCALIU de ploi, grindină şi vijelii în aproape toată ţara
AVERTIZARE METEO. COD GALBEN şi PORTOCALIU de ploi, grindină şi vijelii în aproape toată ţara

AVERTIZARE METEO.

În intervalul 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00, a fost emis COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: În sud-estul țării disconfortul termic se va menține ridicat, iar spre seară și noaptea pe arii restrânse se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică.

AVERTIZARE METEO. COD PORTOCALIU de furtună

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente

Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00

În cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.

Citeşte şi Viitura a făcut prăpăd la Buşteni. DN1 a fost blocat, mai multe case şi un supermarket au fost inundate

Avertizare meteo. Prognoza meteo specială pentru Bucureşti 

În intervalul 20.07.2021 ORA 10:00 – 21.07.2021 ORA 09:00, disconfortul termic se va menţine ridicat, deși temperatura maximă, în scădere faţă de zilele precedente, va fi de 31…32 de grade. Mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Tenperatura minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

În intervalul 21.07.2021 ORA 09:00 – 21.07.2021 ORA 22:00, instabilitatea atmosferică se va accentua îndeosebi după-amiaza, când se vor semnala averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Temperatura maximă, apropiată de norma climatologică a perioadei, va fi în jurul valorii de 29 de grade.

PROGNOZA METEO lunară. Când şi unde e bine să mergeţi în concediu

PROGNOZA METEO – Vremea în România. Săptămâna 19 – 26 iulie

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest se vor situa uşor sub cele specifice pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice şi sud-estice, iar în restul teritoriului va fi excedentar, mai ales în zonele montane şi în nord-estul extrem.

PROGNOZA METEO – Vremea în România. Săptămâna 26 iulie – 2 august

Cu excepţia sud-estului extrem, temperaturile medii ale aerului vor avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în vest şi sud-vest. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile sudice şi în zonele montane aferente. Excepţie va face nord-vestul extrem, unde regimul pluviometric va tinde către un uşor excedent, anunţă ANM.

Citeşte şi Prognoza meteo 20 iulie. Ploi torenţiale, vijelii şi grindină de Sfântul Ilie în mare parte din ţară

PROGNOZA METEO – Vremea în România. Săptămâna 2 – 9 august

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate, local, în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi excedentar, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile nordice. Excepţie va face extremitatea de sud şi de sud-est a ţării, unde cantităţile de apă vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

PROGNOZA  METEO – Vremea în România. Săptămâna 9 – 16 august
Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile.Cantităţile de recipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi uşor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.