Viitura a făcut prăpăd pe Valea Prahovei. DN1 a fost blocat, mai multe case şi un supermarket au fost inundate

Viitura a făcut prăpăd în staţiunea Buşteni de pe Valea Prahovei. DN 1a fost blocat marţi dimineaţă din cauza precipitaţiilor abundente şi a aluviunilor aduse de pe versanţi. De asemenea, mai multe case şi un supermarket au fost inundate.

20 iul. 2021, 08:43

Viitura a făcut prăpăd pe Valea Prahovei. UPDATE.

Peste 50 de locuinţe au fost inundate, zece persoane au fost evacuate, iar terasamentul căii ferate a fost afectat între Sinaia şi Buşteni în urma unei ruperi de nori care s-a produs, în noaptea de luni spre marţi, pe Valea Prahovei.

Potrivit CFR, circulaţia feroviară se desfăşoară pe un singur fir între staţiile Sinaia şi Buşteni, în condiţiile în care terasamentul a fost spălat de ape.

La faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, cinci autocamioane, nouă motopompe şi o ambulanţă SMURD.

UPDATE. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația a fost reluată pe un fir, alternativ, pe DN 1 Ploiești – Brașov, la kilometrul 130+650 metri, pe raza stațiunii Bușteni, județul Prahova. Continuă activitățile de curățare a suprafeței de rulare de aluviuni.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, traficul este blocat marţi dimineaţă pe DN1, la kilometrul 130, în dreptul staţiunii Buşteni, circulaţia fiind deviată prin Zamora.

Viitura a făcut prăpăd la Buşteni

Citeşte şi Raed Arafat anunţă intervenţia jandarmilor la inundaţii după ce un bărbat a murit luat de viitură

Din cauza ploilor abundente un supermarket şi 30 de locuinţe au fost inundate. La faţa locului intervin două autospeciale de stingere, două motopompe şi un echipaj de prim ajutor.

De asemenea, potrivit ISU Prahova, mai multe echipe de la Salvamont Buşteni, Salvamont Prahova, pompierii din Buşteni şi serviciul specializat al primăriei intervin pentru înlăturarea efectelor vremii

De asemenea, cabana Zănoaga din Bucegi a fost afectată de viitură. Apa s-a revărsat și peste campingul din vecinătate, acolo unde se aflau 60 de persoane. Pompierii și jandarmii montani au intervenit. Potrivit primelor informaţii, nu au fost persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale.

De asemenea, drumul județean a fost parțial blocat de aluviuni, astfel că nu se poate face accesul de la Zanoaga către Dichiu.

COD ROŞU  de inundaţii în judeţul Alba

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis marţi dimineaţa avertizări Cod roşu de inundaţii pentru râurile din bazinele hidrografice Arieş şi Geoagiu din judeţul Alba.

Conform INHGA, până la ora 15:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi depăşiri ale Cotelor de Pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Arieş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Albac – amonte confluenţa cu râul Iara şi Geoagiu (Mănăstirea – afluent al râului Mureş) – bazin amonte S.H. Valea Mănăstirii, aferente judeţului Alba.

Hidrologii precizează că se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu regulamentul de gestionare a situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase.

Avertizarea Cod roşu a fost transmisă către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Mureş şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba

România, măturată de inundații. Zeci de persoane s-au refugiat în podurile caselor pentru a se feri de viitură

În județul Alba, mai multe localități au fost acoperite de ape. În unele zone, ploile au depășit și 120 de litri pe metru pătrat. În comuna Ocoliș, după ce parterul se inundase oamenii s-au refugiat în podul casei.

În comuna Ocoliș, după ce parterul se inundase oamenii s-au refugiat în podul casei. Oamenii rămas în case și au asistat la dezastrul de sub ochii lor. Pentru mai multe râuri din Apuseni a fost emisă o avertizare imediată de cod roșu de inundații. În județul Cluj, râurile au ieșit din matcă și au măturat mai multe comune. Zeci de localități au fost lovite și de grindină astfel că și culturile agricole au fost compromise.

Meteorologii anunță vreme rea în continuare pentru toată țara.

Citeşte şi Angela Merkel, după inundațiile care au luat 184 de vieți: „Limba germană abia dacă poate descrie devastarea care s-a produs”

Inundaţii în Sinaia, după ce un pârâu a ieşit din matcă

Mai multe gospodării au fost inundate, iar un autoturism a fost luat de viitură după ce apele unui părău au ieşit din matcă în Sinaia.

Pârâul Izvorul Dorului a ieşit din matcă, în urma ploilor torenţiale din ultimele ore, provocând inundaţii într-un cartier din staţiunea Sinaia.
Conform oficialilor Primăriei  oraşului, patru gospodării sunt afectate de inundaţii, iar un autoturism care fusese parcat în apropiere de marginea apei a fost luat de viitură şi răsturnat. Zona este monitorizată de către autorităţile locale.
Oficialii Primăriei transmit că la ora transmiterii acestei ştiri nu există oameni aflaţi în pericol din cauza viiturilor.

60 de persoane sunt blocate cu rulotele și mașinile într-un camping din Dâmbovița

60 de persoane sunt blocate cu rulotele sau autoturismele într-un camping din Dâmbovița și așteaptă retragerea apelor,  în urma ploilor torențiale din ultimele ore. Probleme sunt și în județul Prahova. În Sinaia și Bușteni mai multe case au fost inundate, iar un autoturism a fost luat de ape, potrivit ISU.  Aversele puternice au produs inundații în 29 de localități din 12 județe.

În Campingul Zănoaga (DB), din cauza unei viituri, aproximativ 60 de persoane fără probleme medicale sunt blocate cu rulotele/autoturismele în camping. Se așteaptă retragerea apei pentru ca persoanele să poată părăsi zona în siguranță.

Inundaţii puternice şi în Braşov

Autorităţile din Braşov au primit, în ultimele 12 ore, zeci de solicitări la numărul de urgenţă 112 după ce ploile torenţiale şi furtuna au provocat inundaţii în opt localităţi din judeţ, printre cele afectate numărându-se staţiunea Predeal. De asemenea, acoperişurile a două case au luat foc după ce au fost lovite de trăznet, însă oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă precizează că nu au fost persoane care să aibă nevoie de asistenţă medicală. Trei persoane care rămăseseră blocate într-un tractor cu remorcă au fost salvate de pompieri cu o barcă pneumatică.

„Cele 3 persoane au fost scoase de către echipajul cu barcă pneumatică. În continuare se intervine cu motopompele pentru evacuarea apei”, a precizat sursa citată, la orele 10.25.

Conform oficialilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, inundaţiile au afectat gospodării, subsoluri şi străzi din localităţile Râşnov, Moieciu, Şimon, Predeal, Augustin, Codlea şi Ohaba.

Pod luat de ape şi în Neamţ