Avertizare meteo: COD GALBEN de ploi, vijelii şi grindină în toată ţara

Meterologii ANM au emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată până joi dimineaţa. Avertizarea meteo este valabilă pentru întreagă țară. 

RomaniaTV.net
16 iun. 2020, 19:43
Avertizare meteo: COD GALBEN de ploi, vijelii şi grindină în toată ţara
Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul 16 iunie, ora 10:00 – 18 iunie, ora 10:00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.

Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp. Gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării, pe tot parcursul săptămânii.

 
Marți dimineața ANM a emis și un COD PORTOCALIU, care a expirat la ora 23:00

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată Zone afectate: conform textului și hărții În după-amiaza zilei de marți (16 iunie) și la începutul nopții de marți spre miercuri (16/17 iunie), în Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și local în Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h), vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.
 

Citește și: 


loading...