Avertizare meteo de vânt puternic! Care sunt județele afectate

Meteorologii au transmis o avertizare de cod galben de vânt puternic, valabilă în mai multe localități din România în intervalul 20-22 octombrie.

20 oct. 2023, 10:51
Avertizare meteo de vânt puternic! Care sunt județele afectate

Avertizare meteo de vânt puternic! Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 octombrie, ora 10:00 – 22 octombrie, ora 10:00, vântul va avea intensificări în Banat, Crişana şi în sud-vestul Transilvaniei, cu viteze în general de 55 – 60 km/h.

Citește și Prognoza meteo 19 octombrie. Vin ploile în aceste regiuni, iar în Capitală vremea se încălzește

Avertizare meteo de vânt puternic!

În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale de 80…90 km/h, iar pe arii restrânse, trecător vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu precădere în est, centru și la munte.

Prognoză specială pentru București

Vineri, vremea se va încălzi semnificativ și va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 26…28 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade, ușor mai scăzută în zona periferică.

Sâmbătă, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade, iar cea minimă va fi de 13…14 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Citește și Prognoza meteo 18 octombrie 2023. Vești bune de la meteorologi, vremea se încălzește ușor