Avertizare meteo de vreme rea. Este COD GALBEN de viscol la munte. Cum va fi vremea în Capitală

Meteorologii au emis o nouă avertizare meteo de vremea rea. Este cod galben de vânt puternic în mai multe regiuni.

09 dec. 2021, 10:08
Avertizare meteo de vreme rea. Este COD GALBEN de viscol la munte. Cum va fi vremea în Capitală

Avertizare meteo

de vreme rea. COD GALBEN în intervalul 09 decembrie, ora 12:00 – 10 decembrie, ora 06:00

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în sudul Banatului și în Carpații Meridionali

În intervalul menționat, în sudul Banatului și în Carpații Meridionali vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…80 km/h, iar pe creste de peste 90…100 km/h, spulberând zăpada.

Notă: unele intensificări ale vântului se vor semnala și în restul Banatului, dar pentru intervale mai scurte de
timp.

Citeşte şi Prognoza meteo 9 decembrie. Ninsori la munte, burniţă şi depuneri de polei în est. Temperaturile cresc în restul ţării

Avertizare meteo. Vânt puternic în Dobrogea şi estul Munteniei

Interval de valabilitate: 10 decembrie, ora 08:00 – 10 decembrie, ora 22

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

Zone afectate: Dobrogea și estul Munteniei

În Dobrogea și în estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 55…65 km/h, iar în zona
litoralului și a deltei de peste 70 km/h.

Citeşte şi Prognoza meteo de Crăciun şi Revelion. Unde va ninge în vacanţa de iarnă

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREŞTI

În intervalul 09.12.2021 ORA 10:00 – 10.12.2021 ORA 08:00, vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, însă în primele ore ale zilei și noaptea va fi nebulozitate joasă stratiformă sau ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade.

În intervalul 10.12.2021 ORA 08:00 – 10.12.2021 ORA 22:00, valorile termice se vor situa peste cele obişnuite la această dată, astfel că maxima va fi de 9…10 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat

Prognoza meteo VINERI

În regiunile extracarpatice, local, valorile termice vor fi cu mult peste cele specifice perioadei, iar în restul teritoriului se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 14 grade, mai ridicate în Dobrogea spre 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade.

Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor, pe arii extinse ziua și pe suprafețe mici noaptea. Acestea vor fi sub formă de ploaie în sud și în est, mai ales sub formă de lapoviță și ploaie în regiunile intracarpatice și mixte, la munte, chiar predominant ninsori la altitudini de peste 1500 m. Pe arii restrânse cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate și izolat, cu precădere în zonele montane şi submontane, vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile estice, sud-estice și local la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură. Pe spaţii mici se va semnala ceaţă.

București. Valorile termice se vor situa peste cele obişnuite la această dată, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar minima va fi de 1…3 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar, mai ales pe parcursul zilei, va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii decembrie în majoritatea zonelor, dar cu precădere în sud-est. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local ziua și pe arii extinse noaptea. Vor predomina ploile, iar la munte, la altitudini de peste 1300 m precipitațiile vor fi mixte. Local, se vor acumula cantităţi de apă însemnate. Izolat, cu o probabilitate mai mare la munte, va fi polei. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, dar temporar și la viteze mai mici, şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade. Pe spaţii mici se va semnala ceaţă.

București. Vremea va fi în general închisă și caldă pentru a doua decadă a lunii decembrie. Temporar va ploua, slab ziua și moderat cantitativ noaptea. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă, în jurul a 8 grade.

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii decembrie în majoritatea zonelor, dar cu precădere în cele din jumătatea de est. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații în special în jumătatea de nord a teritoriului și în zonele montane. În regiunile vestice și la munte vor predomina ninsorile, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mixte. Izolat, la munte și în centrul țării vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări, pe parcursul zilei, în zona montană înaltă, dar temporar, cu viteze mai mici, şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -2 și 7 grade.

București. Vremea va fi în continuare caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros şi trecător, cu o probabilitate mai mare ziua, va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.


loading...
Partenerii noștri