Prognoza meteo 9 decembrie. Ninsori la munte, burniţă şi depuneri de polei în est. Temperaturile cresc în restul ţării

Ninsorile vor continua la munte şi în zilele următoare. În rest se va mai încălzi puţin. În Moldova, va burniţa şi se va forma polei. În Capitală, cerul va fi variabil, iar dimineața și noaptea va fi ceață. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

08 dec. 2021, 17:00
Prognoza meteo 9 decembrie. Ninsori la munte, burniţă şi depuneri de polei în est. Temperaturile cresc în restul ţării

Prognoza meteo 9 decembrie. La noapte, cerul va fi variabil, mai mult noros în regiunile estice și parțial în cele sudice și centrale. Pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ploaie și lapoviță, în Dobrogea și în estul Moldovei, unde vor mai fi posibile depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului, în special la munte, unde la rafală se vor atinge viteze în general de 60…70 km/h, iar zăpada va fi spulberată. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -7 și 3 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. În zonele joase, pe arii restrânse se va semnala ceață cu depunere de chiciură.

București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de -2 grade.

Citeşte şi: Val de ninsori abundente în România. ANM a emis noi alerte meteo de ninsori, vânt puternic și polei pentru 14 judeţe

Prognoza meteo 9 decembrie – JOI

Vremea se va încălzi, iar valorile termice vor depăși mediile climatologice specifice datei. Excepție va face Moldova, unde vremea va fi rece și predominant închisă, iar noaptea, izolat, se va semnala burniță ce va favoriza depuneri de polei. În jumătatea de vest a teritoriului, cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora treptat, iar aria ploilor va fi în extindere. În zonele montane aferente noaptea, în special la altitudini de peste 1500 m, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului și în Carpații Meridionali, în special la altitudini mari, unde la rafală se vor depăși viteze de 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar zăpada spulberată. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 grade în depresiuni și 10 grade pe litoral. În zonele joase de relief, îndeosebi dimineața, pe alocuri, se va semnala ceață.

București. Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, iar dimineața și noaptea va fi posibilă nebulozitate joasă stratiformă sau ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo de Crăciun şi Revelion. Unde va ninge în vacanţa de iarnă

Prognoza meteo VINERI

În regiunile extracarpatice, local, valorile termice vor fi cu mult peste cele specifice perioadei, iar în restul teritoriului se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 14 grade, mai ridicate în Dobrogea spre 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor, pe arii extinse ziua și pe suprafețe mici noaptea. Acestea vor fi sub formă de ploaie în sud și în est, mai ales sub formă de lapoviță și ploaie în regiunile intracarpatice și mixte, la munte, chiar predominant ninsori la altitudini de peste 1500 m. Pe arii restrânse cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate și izolat, cu precădere în zonele montane şi submontane, vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile estice, sud-estice și local la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură. Pe spaţii mici se va semnala ceaţă.

București. Valorile termice se vor situa peste cele obişnuite la această dată, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar minima va fi de 1…3 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar, mai ales pe parcursul zilei, va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii decembrie în majoritatea zonelor, dar cu precădere în sud-est. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local ziua și pe arii extinse noaptea. Vor predomina ploile, iar la munte, la altitudini de peste 1300 m precipitațiile vor fi mixte. Local, se vor acumula cantităţi de apă însemnate. Izolat, cu o probabilitate mai mare la munte, va fi polei. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, dar temporar și la viteze mai mici, şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade. Pe spaţii mici se va semnala ceaţă.

București. Vremea va fi în general închisă și caldă pentru a doua decadă a lunii decembrie. Temporar va ploua, slab ziua și moderat cantitativ noaptea. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă, în jurul a 8 grade.

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii decembrie în majoritatea zonelor, dar cu precădere în cele din jumătatea de est. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații în special în jumătatea de nord a teritoriului și în zonele montane. În regiunile vestice și la munte vor predomina ninsorile, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mixte. Izolat, la munte și în centrul țării vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări, pe parcursul zilei, în zona montană înaltă, dar temporar, cu viteze mai mici, şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -2 și 7 grade.

București. Vremea va fi în continuare caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros şi trecător, cu o probabilitate mai mare ziua, va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.