Avertizare meteo. De sâmbătă noaptea revin NINSORILE

ANM a emis o informare meteorologică valabilă de vineri de la ora 22. Sunt aşteptate intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie. Începând de sâmbătă, de la ora 20 până luni, la ora 20, sunt aşteptate ninsori viscolite la munte, intensificări ale vântului, precipitații mixte în nord, nord-vest și centru.

RomaniaTV.net
02 feb. 2018, 10:57
Avertizare meteo. De sâmbătă noaptea revin NINSORILE

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 februarie) și pe parcursul zilei de sâmbătă (3 februarie) aria ploilor se va extinde treptat cuprinzând majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de vest a țării se vor cumula în medie 15…20 l/mp. În zona montană, la altitudini de sub 1800 m, vor predomina ploile și, în special în masivele vestice și nordice, se vor înregistra prin cumulare cantități de apă de 25…30 l/mp. Izolat vor fi condiții de polei.

Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 100 km/h și va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 50…55 km/h, în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania și pe arii mai restrânse în restul țării.

Începând de sâmbătă seara (3 februarie), la munte treptat vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind și spulberând ninsoarea. În nord, nord-vest și centru precipitațiile, în general slabe, vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Local se va forma ghețuș sau polei.

Intensificări ale vântului vor fi temporar și în restul țării, cu precădere în sud și în est, cu rafale în general de 50…55 km/h.

PROGNOZA METEO. Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Când revin ploile şi ninsorile

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în continuare frumoasă, inclusiv în prima zi de weekend, cu temperaturi în creştere. Maximele se vor încadra între 5 și 14 grade și minime între -1 și 9 grade. Pe parcursul zilei de vineri, cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile vestice și sud-vestice, unde local va ploua slab. În weekend, ploile se vor extinde devenind moderate cantitativ și cuprinzând jumătatea de vest a țării, în timp ce la munte vor fi și lapovițe sau ninsori. Vântul va avea intensificări. De duminică valorile termice vor marca o scădere. În vestul, centrul și nordul țării, cerul va avea înnorări și, mai ales în cursul zilei, vor fi precipitații mixte în zonele joase și ninsori la munte.

Citeste mai mult pe RTV.NET