Avertizare meteo: Trei zile de CANICULĂ în România. Este vizată şi Capitala

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme caldă şi disconfort termic ridicat valabilă până duminică. Şi la Bucureşti sunt aşteptate temperaturi de până la 35 de grade celsius la umbră în următoarele zile.

23 aug. 2019, 07:26
Avertizare meteo: Trei zile de CANICULĂ în România. Este vizată şi Capitala

INFORMARE METEOROLOGICĂ

În zilele de 23, 24 şi 25 august, disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice și sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.
Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35…36 de grade local în Oltenia și Muntenia și izolat în Banat și Crișana, unde și nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime cuprinse în general între 19 și 22 de grade.

În special în după-amiaza și seara de duminică (25 august), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele montane.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ SPECIALĂ PENTRU MUNICIPIUL BUCUREȘTI ÎN INTERVALUL 23 – 25 AUGUST 2019
În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși în cursul după-amiezilor pragul critic de 80 de unităţi în special în centrul orașului.

Temperaturile maxime vor atinge în general 34…35 de grade, iar cele minime 18…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.