Avertizare meteorologică de ceaţă şi depunere de chiciură

Meteorologii au emis avertizare de vreme severă. Fenomene vizate: ceaţa şi depunerea de chiciură

RomaniaTV.net
26 nov. 2011, 06:11
Avertizare meteorologică de ceaţă şi depunere de chiciură

În ceea ce priveşte acest fenomen, Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat informarea transmisă în această dimineaţă, emiţând o avertizare, valabilă în intervalul orar 11 – 14.

În centrul şi nord-vestul teritoriului, precum şi în judeţele din centrul şi sudul Moldovei, ceaţa va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, local, iar izolat sub 50 de metri. De asemenea, ceaţa va fi însoţită de burniţă, depunere de chiciură şi polei.

În judeţul Iaşi ceaţa este prezentă mai ales în zona municipiului reşedinţă, pe DE583 Iaşi – Târgu Frumos şi DN24 Iaşi – Vaslui, vizibilitatea fiind sub 100 de metri.

În judeţul Gorj vizibilitatea este de aproximativ 100 de metri pe majoritatea drumurilor, mai scăzută, chiar sub 20 de metri, fiind pe DE79 Ţânţăreni – Târgu Jiu.

În judeţul Neamţ vizibilitatea este mai redusă, sub 50 de metri, pe DN2(E85), iar în judeţul Bacău, pe drumurile din zona de şes.

În judeţul Bihor burniţează, drumurile sunt umede, iar pe unele porţiuni carosabilul este alunecos. Se acţionează cu material antiderapant.

De asemenea, pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe alocuri, partea carosabilă este umedă. Preventiv, în zona podurilor, a fost împrăştiat material antiderapant.

Conducătorilor le este recomandat ca atunci când vizibilitatea este redusă din cauza ceţii să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire, să circule cu viteză adaptată şi să mărească distanţa în mers între autovehicule, ţinând cont de faptul că pot întâlni porţiuni de carosabil alunecos.