Avertizare pentru șoferii din Capitală! Amenzi de până la 5.000 de lei pentru această greșeală banală

Șoferii din Capitală trebuie să fie foarte atenți, pentru că o greșeală banală i-ar putea „elibera” de 5.000 de lei. Ce poți să faci ca să eviți această amendă.

02 aug. 2023, 19:27
Avertizare pentru șoferii din Capitală! Amenzi de până la 5.000 de lei pentru această greșeală banală
Avertizare pentru șoferii din Capitală! Amezi de până la 5.000 de lei pentru această greșeală banală

Amenzi de până la 5.000 de lei pentru șoferii care fac această greșeală. Un singur lucru le-ar putea aduce această sancțiune. Primarul din Capitală, Nicușor Dan, își dorește ca amenzile pentru cei care nu plătesc parcarea să fie majorate semnificativ.

Citește și: Vasile Bănescu, despre parada LGBT și contramanifestațiile din Capitală. ”Biserica evită cu discernământ ridicolul, grotescul, manifestările stridente și zgomotoase”

Compania care se ocupă de parcările din Capitală a declarat că se va apela la această variantă din cauza faptului că există bucureșteni care nu își plătesc amenzile de 200 de lei. În concluzie, reprezentanții oficiali sunt de părere că pentru a evita o pierdere consistentă din propriul portofel, cetățenii din București sau cei care tranzitează Capitala vor fi dispuși să respecte legea.

Cât costă parcarea în Capitală

Mai mult de atât, reprezentanții companiei susțin că, de când au pus regulamentul de parcare în aplicare, foarte mulți bucureșteni au ignorat amenzile de 200 de lei și speră că o sumă mai consistentă îi va face pe oameni să fie mai atenți.  Costul pentru o oră de parcare în Bucureşti este de 5 lei pe oră.

„Neachitarea contravalorii penalităților stabilite cu titlu de daune interese prin nota de constatare întocmită de către operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București prin care a fost constatată neplata anticipată a tarifului de parcare de către utilizatori, cu amenda cuprinsă între 1.500 și 2.500 de lei pentru persoanele fizice, și între 3.000 și 5.000 de lei pentru persoanele juridice”, se arată într-un comunicat al Primăriei București.

În prezent, amenda pentru neplata parcării în București este de 200 de lei sau ridicarea autoturismului. Însă, lucrurile s-ar putea schimba. Un proiect aflat în dezbatere publică prevedere majorarea amenzilor pentru neplata parcării, de la 200 de lei la 1.500-2.500 de lei pentru persoanele fizice şi 3.000-5.000 de lei pentru persoanele juridice. Proiectul se află în dezbatere publică.

Citește și: O familie de corporatiști din București și-a creat propriul „sat” la o aruncătură de băț de Capitală. Sătui de agitația orașului, acum experimentează viața simplă de la țară