Avertizare RO-Alert din cauza nivelului ridicat de răspândire a COVID în apropiere de Capitală. Ce trebuie să facă oamenii pentru a nu-şi pune viaţa în pericol

O avertizare prin sistemul Ro-Alert a fost emisă, sâmbătă, din cauza nivelului foarte ridicat de răspândire a noului coronavirus în oraşul Bragadiru din Ilfov, care a intrat începând de vineri în carantină.

05 dec. 2020, 13:13
Avertizare RO-Alert din cauza nivelului ridicat de răspândire a COVID în apropiere de Capitală. Ce trebuie să facă oamenii pentru a nu-şi pune viaţa în pericol

Avertizare RO-Alert din cauza COVID în Bragadiru. Localnicii din Bragadiru au primit pe telefoanele mobile un mesaj prin care sunt avertizaţi de nivelul ridicat de răspândire a noului coronavirus.

Avertizare RO-Alert din cauza COVID în Bragadiru. Mesajul primit pe telefoanele mobile

„Din cauza nivelului foarte ridicat de răspândire a noului coronavirus (SARS-COV-2) în oraşul Bragadiru, începând cu data de 4.12.2020, ora 22:00, se prelungeşte măsura de carantină zonală pentru o perioadă de 7 zile.

Respectaţi măsurile sanitare pentru a nu vă pune viaţa în pericol! Purtaţi corect MASCA DE PROTECŢIE, păstraţi DISTANŢA şi evitaţi zonele aglomerate!

Menţineţi igiena MÂINILOR, evitaţi contactul cu suprafeţele comune! ÎNCURAJAŢI-I şi pe cei din jur să respecte regulile”, este mesajul Ro-Alert primit de oamenii care locuiesc în Bragadiru şi în zonele din apropiere.

Citeşte şi: Bragadiru şi Chiajna intră în carantină de la ora 22.00 pentru următoarele 14 zile

Alte două localităţi din judeţul Ilfov au intrat în carantină începând de vineri noaspte. Şeful DSU Raed Arafat a semnat vineri ordinul de instituire a carantinei în oraşul Bragadiru şi în comuna Chiajna, cu toate satele aferente. De aseară şi localităţile Berceni şi Clinceni au intrat în carantină.

„În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis astăzi, 20.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru orașul Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru , Județul Ilfov, respectiv ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, Județul Ilfov”, a anunţat Grupul pentru Comunicare Strategică.

Citeşte şi: Vaccinul anti-COVID al Pfizer nu ar opri infectările. Avertismentul lansat de şeful companiei: „E ceva ce trebuie analizat”

Raed Arafat (DSU) a anunţat că mai mult ca sigur că starea de alertă se va prelungi și după data de 14 decembrie, atunci când expiră actuala atenționare. Arafat a ținut să menționeze că, cel puțin în momentul de față, în România, nu se pune problema unei carantine totale.

Citeşte şi: Raed Arafat (DSU): „Vom prelungi, mai mult ca sigur, starea de alertă. Nu vom avea lockdown de sărbătorile de iarnă”


loading...