Avertizare „wintercast” emisă de meteorologii Accuweather în București. Cât va ninge în Capitală

Weekend-ul începe cu o nouă răcire a vremii, însoțită de ninsori slabe în mai multe regiuni și de ger în nord-est. Duminică, temperaturile încep să crească, mai ales în sudul și sud-vestul țării.

12 ian. 2024, 16:58
Avertizare „wintercast” emisă de meteorologii Accuweather în București. Cât va ninge în Capitală

Pătrunderea unei mase de aer rece, de origine arctică, va aduce o nouă răcire a vremii în prima parte a acestui weekend, dar și unele fulguieli și ninsori locale, anunţă Accuweather.

Mercurul din termometre arată numai temperaturi cu minus, iar în unele zone și-a făcut apariția, din nou, ninsoarea. Meteorologii Accuweather preconizează că fulgii de zăpadă vor dispărea în jurul orei prânzului. Valorile termice sunt scăzute și există posibilitatea să se formeze un fenomen periculos pentru șoferi, dar și pentru pietoni.

Un nou val de aer polar lovește România. Ninsori și viscol la munte. Prognoza meteo de weekend

Bucureștenii au parte de zăpadă în această dimineață. A început să ningă începând cu ora 5:00 dimineața, iar specialiștii Accuweather preconizează că fulgii de zăpadă vor dispărea în jurul orei 12:00. Este de ajuns, însă, să se depună un strat de zăpadă de 1 sau 2 centimetri. Mercurul din termometre continuă să arate grade numai cu minus. Există posibilitatea să se formeze și un fenomen meteo periculos atât pentru șoferi, cât și pentru conducătorii auto: ghețușul! Maxima acestei zile va fi de 1 grad Celsius în Capitală. Vântul va bate cu circa 15 km/oră și se anunță ninsoare sporadică, fiind emisă avertizare „wintercast”. La noapte, meteorologii anunță -7 grade.

Vremea se încălzește puternic! Data la care temperturile urcă din nou la 13 grade

Valul polar se va îndepărta de România și deja de săptămâna viitoare gerul se va înmuia. Diminețile și nopțile vor fi mai reci, însă în timpul zilei maximele vor atinge valori de chiar 13 grade.

Așadar vom avea parte din nou de puțină primăvară. Se așteaptă, însă din nou ca după o încălzire puternică să apară un alt episod polar, dar prin luna februarie.

Directorul ANM, Elena Mateescu a explicat în cadrul unei intervenții la România Tv cum va fi vremea în continuare și a arătat data la care vor crește temperaturile, mai exact în jurul a 18-19 ianuarie.

Elena Mateescu anunţă că nu scăpăm de iarnă. Ger de crapă pietrele în weekend!

„Într-adevăr, ne așteptăm ca în a doua parte a săptămânii viitoare să contăm pe valori ușor peste ceea ce ar fi normal pentru perioada din calendar, în sensul că pe parcursul zilelor, maximele vor fi cuprinse în general între -5° până la 8-9°, în sud pentru sfârșitul de săptămână, iar chiar valori de până la 7°-12°-13°.

Însă minimele rămân în continuare predominant negative, cu valori care în cea mai mare parte a țării să fie cuprinse între -6° până la cel mult un grad, chiar minime de -1° – 0 în Capitală.”, a spus Elena Mateescu.