Un nou val de aer polar lovește România. Ninsori și viscol la munte. Prognoza meteo de weekend

Gerul se întețește în următoarele zile. Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea până la minus 16 grade pe timpul nopții. În weekend va ninge în Maramureș și izolat în Crișana, Transilvania și Moldova, precum și la munte. Vântul va prezenta intensificări la munte, viscolind zăpada.

12 ian. 2024, 15:58
Un nou val de aer polar lovește România. Ninsori și viscol la munte. Prognoza meteo de weekend

Prognoza meteo 13 ianuarie. La noapte, vremea va fi rece, geroasă în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și izolat în rest, astfel temperaturile minime se vor încadra între -16 și -4 grade. Cerul va avea înnorări și va ninge slab, izolat la munte, în Maramureș, Moldova, Transilvania și Muntenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane viscolind ninsoarea precum și în regiunile estice. Vor fi condiții de ceață.

București. Vremea se va menține rece, cu o temperatură minimă de -6…-5 grade. Cerul va avea înnorări și trecător este posibil să ningă slab, iar vântul va sufla slab până la moderat.

 

Prognoza meteo 13 ianuarie SAMBATA
Valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări și va ninge, slab, local în Maramureș și izolat în Crișana, Transilvania și Moldova, precum și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, iar pe crestele Carpaților Orientali rafalele vor fi în general de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea, dar ușoare intensificări se vor semnala și în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 5 grade, iar minimele între -10 și -2 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale, astfel temperatura maximă se va situa în jurul a 4 grade, iar minima va fi de -7…-5 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat.

Citește și: Viscolul și ninsorile au revenit în mai multe zone din țară! Prognoza meteo actualizată pentru ianuarie și februarie 2024

 

Prognoza meteo DUMINICA
Valorile de temperatură vor fi în creștere față de ziua precedentă, astfel că în regiunile sudice se vor situa peste normele specifice perioadei, iar în rest vor fi în jurul normelor. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 11 grade, iar minimele între -8 și 2 grade. Cerul va avea înnorări și va ninge local la munte și în Maramureș și izolat în Transilvania și în nordul Moldovei, iar în Banat și Crișana pe spații mici vor fi precipitații mixte ce vor favoriza depunerile de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane (rafale în general de 80…90 km/h), viscolind ninsoarea, dar pe alocuri și în zonele joase, în special din sud. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Valorile de temperatură vor fi în creștere față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar minima de -5…-3 grade.

Citește și: Elena Mateescu anunţă că nu scăpăm de iarnă. Ger de crapă pietrele în weekend!

 

Prognoza meteo LUNI
Regimul termic va fi în general peste ceea ce ar fi normal la mijlocul lunii ianuarie. Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații în vest, nord-vest și centru și pe arii mai restrânse în rest. La munte, în Transilvania, Maramureș și Moldova vor predomina ninsorile, în Banat și Crișana vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. Pe alocuri se va forma polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari viscolind trecător ninsoarea și pe arii restrânse și în zonele joase de relief, cu o probabilitate mai mare în cele intracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -5 și 1 grad. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va fi temporar noros și, mai ales în cursul nopții, vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura va fi mai ridicată decât în mod obișnuit datei, cu o maximă în jur de 8 grade și o minimă de -1…1 grad.

 

Prognoza meteo MARTI
Valorile termice diurne se vor situa ușor peste mediile multianuale specifice perioadei în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 8 grade, iar cele minime între -10 și 2 grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va avea înnorări și local se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai mare în jumătatea sudică a teritoriului. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare în zonele deluroase și montane și predominant ploi în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste și pe alocuri în rest.

București. Regimul termic diurn se va situa în continuare peste mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi condiții de precipitații slabe sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade.