Avertizări COD PORTOCALIU şi COD GALBEN de INUNDAŢII pentru şapte judeţe

Hidrologii au emis mai multe avertizări cod portocaliu şi galben de inundaţii. Sunt vizate râuri din şapte judeţe din jumătatea sudică a ţării.

RomaniaTV.net
13 iul. 2018, 12:30
Avertizări COD PORTOCALIU şi COD GALBEN de INUNDAŢII pentru şapte judeţe

COD GALBEN, valabilitate 13.07.2018 ora 12:15 – 13.07.2018 ora 24:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din Dobrogea, județele Constanța și Tulcea.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi severitate mai mare în intervalul ora 15:00 – ora 20:00 pe unele râuri mici din sudul și estul județului Constanța.

 

COD GALBEN, valabilitate 13.07.2018 ora 14:20 – 13.07.2018 ora 24:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenții de dreapta ai Oltului aferenți sectorului aval Acumularea Călimănești – amonte Acumularea Ionești, Olteț – bazin superior, județele Vâlcea și Gorj.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi severitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râurilor atenționate.

 

COD PORTOCALIU, valabilitate 13.07.2018 ora 14:45 – 13.07.2018 ora 22:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din nordul și sud-estul județului Constanța.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Tatlageacul Mic, Nuntași și Saruri.

 

COD GALBEN, valabilitate 13.07.2018 ora 15:00 – 13.07.2018 ora 24:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Prahova – bazin superior și mijlociu, Teleajen – bazin superior și mijlociu, Cricovul Sărat – bazin superior și mijlociu, Ghighiu – bazin superior, Sărata – bazin superior, județele Prahova și Buzău.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi severitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Teleajen – bazin mijlociu, Ghighiu – bazin superior.

 

COD GALBEN, valabilitate 13.07.2018 ora 15:40 – 13.07.2018 ora 24:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Ialomița – bazin superior și afluenții din bazinul mijlociu, Buzău – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Nehoiu, județele Dâmbovița, Prahova și Buzău.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi severitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Câlnău – bazin mijlociu.