Pompierii au intervenit în 21 de localităţi din 9 judeţe după inundaţii

Meteorologii şi hidrologii au emis peste 50 de avertizări de tip nowcasting de ploi pentru mai multe zone în ultimele 24 de ore. În acelaşi interval, peste 20 de localităţi din 9 judeţe au fost afectate din cauza ploilor abundente şi inundaţiilor, a anunţat, vineri, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) într-un comunicat de presă.

RomaniaTV.net
20 iul. 2018, 07:15
Pompierii au intervenit în 21 de localităţi din 9 judeţe după inundaţii

Echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au monitorizat zonele de risc şi au intervenit în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din 21 de localităţi din judeţele Arad, Buzău, Braşov, Bacău, Bihor, Mureş, Neamţ, Timiş şi Vrancea.

Pompierii au acţionat cu motopompe, autospeciale şi tehnică specifică de intervenţie pentru evacuarea apei din 2 anexe, 130 curţi şi 11 subsoluri. O situaţie deosebită a fost întâlnită în municipiul Bacău unde, din cauza precipitaţiilor însemnate cantitativ într-o perioadă de scurtă de timp, a crescut semnificativ debitul pârâului Bârnat. Pentru prevenirea unor potenţiale inundaţii, pompierii salvatori, împreună cu jandarmii băcăuani şi lucrători ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, au derulat lucrări de supraînălţare a digului de protecţie.

Intervenţii de amploare ale pompierilor au avut loc în judeţul Timiş, în localităţile Făget, Bichigi, Begheiu Mic, Traian Vuia, unde au fost inundate aproximativ 100 de curţi.

De asemenea, pe DN 68A, în localiatea Făget, traficul rutier a fost blocat temporar din cauza aluviunilor de pe carosabil, însă echipele de drumari au acţionat imediat pentru înlăturarea acestora. Pompierii militari acţionează şi la această oră pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate şi evaluarea pagubelor produse de ploile abundente.