Avertizările de inundaţii se restrâng. COD PORTOCALIU doar în trei judeţe

Institutul Naţional de Hidrologie a restrâns avertizările de inundaţii, fiind valabil un cod portocaliu doar pentru trei judeţe.

RomaniaTV.net
25 apr. 2014, 07:03
Avertizările de inundaţii se restrâng. COD PORTOCALIU doar în trei judeţe

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ de creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele Desnăţui, Jiu, afluenţi Olt inferior, Călmăţui, Vedea, Argeş, cu depăşiri ale cotelor de atenţie şi de inundaţie. Avertizarea este valabilă până în data de 26 aprilie, ora 18.00.

COD PORTOCALIU: pe râurile din bazinele hidrografice: Motru superior şi afluentul său Coşuştea (judeţele Mehedinţi şi Gorj), pe Jiu la Răcari – sector îndiguit (judeţul Dolj).

COD GALBEN pe râurile din bazinele hidrografice: Desnăţui (judetul Dolj), pe Jiu şi pe afluenţii săi (judeţele Hunedoara, Mehedinţi, Gorj şi Dolj), Olteţ şi pe unii afluenţi ai Oltului inferior din judeţele Gorj, Olt, Vâlcea şi Dolj, pe Călmăţui (judeţul Teleorman), bazinul superior al Vedei şi pe afluenţii săi din judeţele Olt, Teleorman şi Argeş, pe râurile din bazinele superioare ale Argeşului şi Dâmboviţei (judeţele Argeş şi Dâmboviţa).

Fenomenele vizate de CODUL GALBEN, pe râurile din judeţele Olt, Vâlcea, Teleorman, Argeş şi Dâmboviţa se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul 25 aprilie, ora 12:00 – 25 aprilie, ora 22:00, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă prognozate.

Se menţionează că aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri şi pe cursurile de apă necadastrate.